Pastasalade Italiaanse smaken
Een pastasalade met Italiaanse smaken die lekker is bij deze kip uit de oven. Ook heerlijk bij allerlei andere vlees- en visgerechten. Zet deze salade ook gerust op tafel bij een BBQ. Welk vlees of vis je ook klaarmaakt op de barbecue, deze salade zal er prima bij passen.
Maaltijdsalade
Het is ook een prima basis voor een maaltijdsalade. Voeg er dan alleen wat feta of zachte geitenkaas aan toe en eventueel wat grof gehakte walnoten.
Riso of orzo?
Riso is een pastasoort die lijkt op rijst. Het heet ook wel orzo. Je kunt eventueel ook fregola gebruiken of een andere kleine pastasoort.
Meer salade recepten…
Salades staan hier vaak op tafel. Er staan er dan ook nogal wat op de site. Probeer ook deze;
– Rijstsalade abrikozen & olijven
– Salade paksoi ananas & quinoa
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 15 minuten / bereiding 10 minuten
200 gr riso, orzo of fregola
100 gr semi-zongedroogde tomaatjes uit pot (AH erg lekker), in reepjes
500 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
10 gr basilicum, blad grof gesneden
10 gr peterselie, blad en dunne steeltjes, fijn gesneden
5 takjes munt (= ca 10 gr), alleen blaadjes, in reepjes
1 kleine rode ui, in dunne ringen
80 gr zwarte olijven, Taggiasche
Optioneel: handje rucola
Dressing:
3 el olijfolie
1,5 el rode wijnazijn
Sap en rasp van een halve citroen
1 tl honing
¼ tl grof zeezout
¼ tl grof gemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de riso volgens aanwijzing op de verpakking gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom behalve de riso. Voeg de dressing toe en schep goed om. Doe dan de riso erbij en schep nogmaals goed om. Doe het in deze volgorde. Als je de dressing namelijk meteen op de riso giet neem deze direct alle vloeistof op en wordt je salade te droog.
Schep op een schaal en garneer met nog wat blaadjes basilicum en munt.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond