Pasta met pestosaus & geitenkaas
Pasta met pestosaus & geitenkaas. Het is echt belachelijk eenvoudig en zo lekker! Dit recept ontstond toen ik haast had en weinig in huis. De smaak van de saus was zo goed dat ik het recept verder uitgewerkt heb. Het is een heerlijk pasta gerecht geworden met ingrediënten uit je voorraadkast. Het staat in 15 minuten op tafel.
Verse pesto of niet?
Als je tijd hebt zou ik de pesto zelf maken. In mijn recept gebruik ik zongedroogde tomaatjes en geroosterde paprika. Maar geen nood. Als je haast hebt werkt een potje uit de supermarkt ook prima. De saus wordt met een staafmixer fijn gemalen, daardoor ontstaat een lekker romige saus.
Feta en geitenkaas
In de saus gebruik ik twee soorten kaas. Feta en geitenkaas. De feta zorgt voor pit en de geitenkaas voor romigheid.
Extra groenten bij de pasta
Je kunt eventueel extra bevroren doperwten aan de pasta toevoegen aan het eind van de kooktijd (laatste minuut).
Variant met garnalen
Ik maakte met deze saus ook een variant met garnalen. Ook erg lekker. (binnenkort online)
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten
150 gr pasta (een grotere dikke soort zoals rigatoni (zie foto), penne of fusilli)
Optioneel: 100 gr diepvries doperwtjes
2 tenen knoflook
50 gr rode pesto
Snuf chilivlokken (of wat chilipoeder)
200 gr geroosterde rode paprika uit pot
100 gr cherry tomaten, gehalveerd
50 gr feta, in stukjes
75 gr zachte geitenkaas, in stukjes
3 takjes peterselie, fijn gesneden inclusief dunne stelen
Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (Voor eventueel extra groenten voeg de laatste minuut 100 gr diepvries erwtjes toe). Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Pestosaus maken
Doe ondertussen de knoflook, pesto, geroosterde paprika en de chilivlokken in een maatbeker en maal fijn met de staafmixer.
Alles mengen
Doe de pestosaus bij de uitgelekte pasta. Meng door elkaar. Voeg eventueel nog een paar el kookvocht toe. Breng verder op smaak met zout en peper. Meng de tomaten door de pasta. Spatel daarna de feta, geitenkaas en peterselie erdoor. Serveer.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond