Pasta met pestosaus & garnalen
Pasta met pestosaus & garnalen. Het is een heerlijk pasta recept wat je maakt in 10 minuten met ingrediënten die je waarschijnlijk in je voorraadkast hebt staan. De saus wordt gemaakt met rode pesto en geroosterde paprika uit pot. De garnalen komen uit de vriezer.
Verse pesto of niet?
Als je tijd hebt zou ik de rode pesto zelf maken. In mijn recept gebruik ik zongedroogde tomaatjes en geroosterde paprika. Maar geen nood. Als je haast hebt werkt een potje uit de supermarkt ook prima. De saus wordt met een staafmixer fijn gemalen, daardoor ontstaat een lekker romige saus.
Garnalen uit de diepvries
Echt..! gewoon gebruiken die bevroren garnalen. Smaken prima en ze zijn een stuk voordeliger dan verse garnalen. Overigens zijn de meeste ‘verse’ garnalen al ingevroren geweest. Kijk maar eens achter op de verpakking. Daar staat meestal in kleine letters ‘ontdooid’. Vind je garnalen te duur? Gebruik dan blokjes kip en bak deze even aan in een koekenpan.
Extra groenten toevoegen
Om wat extra groenten toe te voegen maak ik bij deze pasta graag een salade met rucola. Maak een simpele dressing met 2 el olijfolie, 2 tl witte wijnazijn, 1 tl honing, 1 el citroensap en een snuf peper en zout.
Vegetarisch recept
Ik heb met deze saus ook een vegetarische variant gemaakt met feta, geitenkaas en tomaatjes. Ook erg lekker en net zo snel.
Meer pasta recepten
Je kunt kiezen uit makkelijk en recepten die je maakt in het weekend:
Spaghetti alla puttanesca (vegetarisch, 20 minuten)
Pasta met tomaat & tonijn (20 minuten)
Orzo met spinazie & garnalen (25 minuten)
Vegetarische lasagne (1,5 uur)
Spaghetti met spinazie & burrata (20 minuten)
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 2 minuten / bereiding 8 minuten
150 gr pasta (een grotere dikke soort zoals rigatoni (zie foto), penne of fusilli)
2 tenen knoflook
50 gr rode pesto
Snuf chilivlokken
200 gr geroosterde rode paprika uit pot
200 gr garnalen, diepvries (niet te klein)
1 el olie
Handje olijven
1 el kappertjes
2 el Parmezaanse kaas
Takje basilicum
Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Doe de knoflook, pesto, geroosterde paprika en de chilivlokken in een maatbeker en maal fijn met de staafmixer.
Schroei de garnalen in een koekenpan snel dicht met 1 el olie.
Doe de pestosaus en garnalen bij de pasta. Meng door elkaar. Voeg eventueel nog een paar el kookvocht toe. Meng de olijven en kappertjes door de pasta.
Schep op de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum. Serveer met een simpele rucolasalade (zie de tekst boven).
Reageer, je e-mail wordt niet getoond