Parelcouscous met sinaasappel rozijnen en noten of sardientjes
De parelcouscous wordt in dit recept gekookt in sinaasappelsap. Dat zorgt voor een heerlijk intense smaak. Je kunt deze parelcouscous met sinaasappel, rozijnen en noten of sardientjes eten als lunch of maaltijdsalade. Hij is het lekkerst op kamertemperatuur. Maak er gerust een dubbele portie van want de dag erna zul je er zeker nog van smullen. Geen zin in parelcouscous? Gebruik dan een hele kleine pastasoort.
Parelcouscous koken
Deze parelcouscous is echt anders dan de hele kleine couscous die je alleen hoeft te wellen in heet water. Parelcouscous kook je als pasta in ruim gezouten water of in dit geval in sinaasappelsap. Afhankelijk van de grootte duurt dat tussen de 5 en 15 minuten. Kijk dus goed op de verpakking.
Smaakmakers
Als je nog nooit couscous hebt klaargemaakt met sinaasappel en/of citroen zul je aangenaam verrast zijn. Het zijn geweldige smaakmakers. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze couscous met citroen en olijven. Super lekker!
Salade voor bbq
Dit salade van parelcouscous met sinaasappel rozijnen en noten of sardientjes een toppertje bij een bbq. Laat in dat geval de sardientjes weg en doe wat minder noten als je vlees op je bbq legt. Echt een lekker frisse salade bij gegrild vlees.
Recepten combineren
Kook je voor een grote groep? Voeg dan aan deze parelcouscous onderstaande recepten toe. Alles tegelijk op tafel en je hebt een feestmaal waar je u tegen zegt. Je gasten zullen je dankbaar zijn.
Tomatensalade met geitenkaas & basilicum
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 20 minuten
100 gr parelcouscous
40 gr rozijnen
2 dl vers sinaasappelsap
100 gr wortel
10 gr dille
Kleine venkelknol
2 el olijfolie (extra vergine)
Grof gemalen peper en zout
Blikje sardientjes (laat weg voor vega variant)
En/ of
50 gr walnoten in stukjes
Bereiding
Breng het sinaasappelsap met 2 dl water en een snuf zout aan de kook. Voeg de parelcouscous en rozijnen toe en kook gaar (check je verpakking voor de kooktijd parelcouscous). Roer regelmatig over de bodem. Voeg evt halverwege wat heet water toe als je meer vocht nodig hebt. Giet eventueel overtollig vocht af. Laat wat afkoelen met de deksel op de pan. Snel terugkoelen? Zet dan zonder deksel in een laag koud water en roer een paar keer door. Gaat het wat plakken? Doe er dan een el olijfolie bij (niet teveel, komt goed).
Groenten snijden
Rasp de wortel of snijd in dunne reepjes (julienne). Halveer de venkel en snijd in hele dunne plakjes. Liefst met een mandoline. Hak de dille grof.
Mengen
Meng de parelcouscous met de wortel, dille, venkel en olijfolie. Breng verder op smaak met grof gemalen peper en zout. Schep op 2 borden en garneer met de vis en/of noten. Bestrooi eventueel met nog wat dille.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond