Recepten

Wrap - pannenkoek met paddenstoelen & Parmezaanse kaas

Pannenkoek – wrap met paddenstoelen & Parmezaanse kaas

Pannenkoek – wrap met paddenstoelen & Parmezaanse kaas  Dit zijn wraps gemaakt van linzen of quinoa. Je zou het ook een hartige pannenkoek kunnen noemen. In ieder geval zijn ze gezond en makkelijk te maken. Fijn als je wat koolhydraten wil minderen. Een gewone tortilla, wrap of platbrood gebruiken voor dit recept kan natuurlijk ook. Het is lekker voor lunch of als avondeten.

Wraps maken

Voor deze wraps week je de linzen of quinoa. Daarna fijnmalen in de blender en je beslag is klaar. De structuur en smaak lijkt het meest op een pannenkoek. Je kunt naar hartenlust variëren met de toppings. Zie de suggesties hieronder (gebruik dan de wrap ipv het platbrood):

Gekruid gehakt en zoetzure groenten

Flatbread met kip en salsa (binnenkort online)

Meer gezonde lunch recepten

Altijd fijn om wat ideeën achter de hand te hebben. Kijk daarom ook eens naar deze:

Gezonde tonijnsalade met appel

Boterham met makreel en zoetzure venkel

Omelet met spinazie, pesto & geitenkaas

Hartige taart zonder deeg

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voorbereiding 15 minuten (excl weken) / bereiding 15 minuten

1 recept wraps / hartige pannenkoeken (4 stuks) of kant en klare wrap / flatbread

1 el olie of boter

250 gr paddenstoelen of kastanje champignons

Halve rode ui, gesnipperd

1 tenen knoflook, fijn gehakt

2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

4 flinke el kruidenkaas

Paar handjes rucola

30 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Eventueel bieslook om te garneren

Peper en zout

Gezond lunchrecept met champignons en kaas

Bereiding

Maak de wraps/pannenkoeken volgens recept. Voeg 1 tl Italiaanse kruiden toe aan het beslag.

Champignons bakken

Verhit de olie in een pan en bak de rode ui, paddenstoelen/champignons en knoflook met flink grof gemalen peper en zout in 5 minuten mooi bruin. Voeg de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.

Wrap beleggen

Leg een wrap op een bord en besmeer royaal met kruidenkaas. Beleg met de paddenstoelen en rucola. Garneer met de Parmezaanse kaas en eventueel bieslook.

Vegetarische wrap met champignons en kaas

Reacties

  1. Monique says:

    maart 22nd, 2024 at 1:45 pm (#)

    Ik ga dit snel ook maken. Denk je dat de linzenwrapjes in te vriezen zijn? Dat maakt het wat gemakkelijker.

  2. Inge van Duijnhoven says:

    maart 26th, 2024 at 6:54 pm (#)

    Ze worden natuurlijk gemaakt met water in plaats van melk (denk pannenkoeken). Dus ik weet niet helemaal zeker of dat nog gaat kristalliseren tijdens het vriezen. Ik denk dat het wel kan maar het is een kwestie van uitproberen of het lekker blijft. Ik hoor het graag! Liefs, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond