Panna cotta met limoncello gelei
Zoet en zuur samen daar wordt ik gelukkig van. Dit toetje in een glaasje vind ik dan ook echt een feestje. Deze panna cotta met limoncello gelei is fluweelzacht. Het is een perfect nagerecht voor een etentje wat je goed kunt voorbereiden. Versier met mooie decoratie en klaar is kees. Je maakt er indruk mee en toch is het makkelijk te maken.
Hoeveel gelatine gebruiken
In dit toetje gebruik ik de minimale hoeveelheid. Een dikke rubberachtige geleilaag maak je mij niet blij mee. Deze gelei is dus opgesteven maar wel zacht in je mond. Koel de panna cotta wel goed terug voor je de gelei erop giet want anders mengt het zich.
Kleurstof gebruiken of niet?
Hier gebruik ik een ieniemienie hoeveelheid kleurpoeder. De gelei wordt er mooi heldergeel van. Zonder kleurpoeder smaakt het niet anders maar is je geleilaag heel licht en matgeel. Ook prima hoor…
Hoelang van tevoren maken?
De panna cotta met limoncello gelei kun je gerust twee dagen van tevoren maken en in de koelkast laten staan.
Toetje in een glaasje
Het ziet er meteen feestelijk uit en je zet het zo op tafel. Ik heb dan ook meer recepten op deze manier gemaakt. Kijk ook eens naar deze:
Zelf gemaakte vanille-vla met sinaasappelsaus
Aardbeientoetje in een glaasje
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 15 minuten / bereiding 10 minuten (zonder koeltijd)
Voor de panna cotta:
400 ml slagroom
100 gr dikke Griekse yoghurt
1 tl vanille-extract
60 gr fijne kristalsuiker
2 blaadjes gelatine
Voor de limoncello gelei:
4 el limoncello
5 el citroensap (zeef het citroensap voor een heldere gelei / 5 el na zeven..)
2 el water
60 gr suiker
Snufje geel kleurpoeder (optioneel)
1 blaadje gelatine
Voor de decoratie:
Meringueschuimpje, chocoladeblaadje, muntblaadje, klein koekje, eetbaar bloemetje, gebruik wat je kunt vinden of op voorraad hebt. Of maak de vlindertjes van de foto. Dat recept vind je hier…
Bereiding
Panna cotta maken
Week 2 blaadjes gelatine 10 minuten in een bakje koud water. Breng dan de slagroom met 60 gr suiker en vanille-extract zachtjes aan de kook. Zorg dat de suiker helemaal opgelost is. Haal de pan van het vuur en laat al wat afkoelen. Knijp de gelatine uit en roer door de slagroom. Zet de pan in een bak koud water (gootsteen) en laat al roerend afkoelen tot kamertemperatuur (duurt maar 1 a 2 minuten). Meng de yoghurt er met een kleine garde goed door en schenk in 4 glaasjes. Zet 3 uur in de koelkast.
Limoncello gelei maken
Week 1 blaadje gelatine 10 minuten in een bakje koud water. Breng dan de limoncello, water, citroensap en 60 gr suiker aan de kook. Zorg dat de suiker helemaal opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de kleurstof erdoor. Laat al wat afkoelen. Knijp de gelatine uit en roer erdoor. Zet de pan in een bak koud water (gootsteen) en laat al roerend afkoelen tot kamertemperatuur (duurt maar 1 a 2 minuten). Verdeel over de 4 glaasjes panna cotta en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Op tijd uit de koelkast
Haal de panna cotta een half uur van tevoren uit de koelkast. Versier met wat decoratie en serveer.
Dit toetje kun je gerust 2 dagen van tevoren maken.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond