Recepten

Ossenhaas Café de Paris

Ossenhaas Café de Paris

Ossenhaas Café de Paris. Het mooiste stukje vlees van de ossenhaas is de tournedos, het middenstuk. De liefde voor ossenhaas deel ik met mijn broer. Dit gerecht maakte ik voor hem. Waarom dat zo is lees je in mijn blog Voetbalinzicht & ossenhaas.

Over het perfect bakken van een biefstuk zijn de meningen verdeeld. De een voegt zout en peper in het begin toe, de ander pas aan het eind. Of mijn manier de ‘juiste’ is, geen idee. Het resultaat mag er zijn en is heerlijk.

Deze ossenhaas Café de Paris kan natuurlijk niet zonder de bijbehorende Parijse kruidenboter!

Ingrediënten

Voorbereiding 5 minuten (excl boter maken) / bereiding 20 minuten

1 Ossenhaas per persoon, gewicht afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Olijfolie

Roomboter

Grof zout en peper

1 recept Cafe de Paris boter

Bereiding

Laat de ossenhaas goed op kamertemperatuur komen, minimaal 30 tot 45 minuten.  Doe een scheut olijfolie (zo’n 30 ml), en een klont boter (zo’n 25 gr) in een koekenpan en verhit op hoge stand. Als de boter bruin begint te kleuren leg je de ossenhaas in de pan. Blijf de ossenhaas door de boter heen en weer bewegen. Na een minuut keer je de ossenhaas om en weer door de boter heen en weer bewegen. Nu is de ossenhaas mooi bruin gekleurd. Zet het vuur wat lager en strooi peper en zout over beide kanten van de ossenhaas. Beide kanten nog 1 a 2 minuten bakken. Afhankelijk van de dikte van de ossenhaas en de gewenste gaarheid.

Als richtlijn kun je aanhouden 2 minuten per kant. De ossenhaas op de foto was zo’n 5 cm, extra dik dus, en heb ik aan beide zijden 3 minuten gebakken. Het resultaat is medium.

Leg de ossenhaas op een bord en dek luchtig af met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten . Bestrooi met wat grof zeezout en leg er een plakje boter op.

Ossenhaas Café de Paris

Reacties

 1. Erik says:

  januari 29th, 2020 at 11:42 am (#)

  Lekker!

 2. Inge van Duijnhoven says:

  januari 29th, 2020 at 11:43 am (#)

  Maken dan zou ik zeggen..:)

 3. _brilldigital says:

  april 17th, 2020 at 8:56 am (#)

  test

Reageer, je e-mail wordt niet getoond