Orzo met spinazie & garnalen
Het is pasta maar lijkt zo ook wel wat op risotto. Super smeuïg in ieder geval deze orzo met spinazie & garnalen. Kip kan ook als je garnalen te duur vindt. Dit stoofpotje is snel klaar en zit bomvol smaak. Orzo vind ik een van de lekkerste pastasoorten. Zo veelzijdig. Je kunt er ook heerlijke salades mee maken zoals deze maaltijdsalade met zongedroogde tomaten of maak deze pikante kip met orzo & tomaat.
Wat is orzo?
Het is een pastasoort die lijkt op een rijstkorrel. Je vindt het ook onder de naam riso of risoni. De meeste supermarkten hebben het in de schappen liggen. Mocht je het niet kunnen vinden en geen zin hebben om online te bestellen vervang het dan door de kleinste pastasoort die je kunt vinden of gebruik parelcouscous.
Diepvries garnalen
Ik gebruik in dit recept diepgevroren garnalen. Het is makkelijk en een stuk voordeliger dan verse. Overigens zijn de meeste ‘verse’ garnalen al bevroren geweest. Check maar eens achterzijde van de verpakking. Dan staat er ‘ontdooid’.
Meer pasta recepten
Spaghetti met spinazie & burrata
Ingrediënten
Voorbereiding 10 min / bereiden 15 min
Voor 4 personen
Olijfolie
400 gr gepelde garnalen (rauw, diepvries), of kip
2 grote sjalotten, fijn gesneden
2 tenen knoflook, fijn gesneden
Ca 400 ml kippenbouillon
200 gr orzo
300 gr champignons, in plakjes
200 gr doperwten (diepvries)
Ca 450 gr spinazie
100 ml kookroom
2 el citroensap
20 gr dille, fijn gesneden incl steeltjes
Grof gemalen peper en zout
Optioneel: geschaafde Parmezaan of Pecorino
Bereiding
Garnalen ontdooien
Ontdooi de garnalen van tevoren in de koelkast of leg ze bevroren in een schaaltje en voeg wat koud water toe. Ververs het water een paar keer dan zijn je garnalen in een paar minuten ontdooid.
Orzo koken
Doe 1 el olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook samen met de sjalotten zachtjes glazig. Doe de champignons erbij en bak deze met wat peper en zout lichtbruin. Voeg de kippenbouillon toe en meteen daarna de orzo. Laat ca 3 minuten garen/pruttelen. Roer af en toe goed over de bodem zodat de orzo niet vastplakt.
Doe nu ook de doperwten, garnalen en spinazie erbij. Laat de spinazie al omscheppend slinken. Doe dan de kookroom, citroensap en dille erbij en laat zachtjes pruttelen.
Doe als dat nodig is nog wat kippenbouillon bij de orzo toto deze gaar is. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de over de borden en schaaf er eventueel wat Parmezaan of Pecorino over.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond