Orzo met courgette feta en artisjokken
Weinig mensen koken met artisjokken maar ik hoop dat ik je kan overhalen dit recept met orzo, courgette feta en artisjokken een keer te maken. Het is een lekker vegetarisch gerecht en de artisjokken uit pot zorgen voor veel smaak. Ik voegde er ook nog wat hazelnoten aan toe voor een lekkere bite. Je kunt dit gerecht (lauw)warm of als salade eten.
Wat is orzo?
Het is een van mijn favoriete pastasoorten. Klein en dus heel geschikt voor salades, soepen of gerechtjes zoals deze. Wil je liever een grotere pastasoort gebruiken? Dat kan natuurlijk ook.
Pasta recepten
Wie is er niet dol op? Hier in alle vormen, soorten en maten. Van pastasalade tot stoofpotjes en ovenpasta. Nieuwsgierig? Check dan behalve deze orzo met courgette, feta en artisjokken ook andere recepten zoals:
Pasta met pestosaus en geitenkaas
Pastasalade met gerookte kip en appel
Spaghetti met tomatensaus en olijven
Vegetarische lasagne met verse tomaten
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 15 minuten
Olijfolie
2 niet te grote courgettes
200 gr orzo
60 gr hazelnoten
1 el witte wijnazijn
Rasp en sap van 1 citroen
Blik artisjokharten op olie (ca 6 stuks), in grove stukjes
100 gr feta, in stukjes
Optioneel: paar takjes peterselie, fijn gehakt
Bereiding
Courgette bakken
Snijd de courgettes in de lengte in vieren en dan in blokjes van ca 1 a 1,5 cm. Verhit een koekenpan en bak de courgettes met wat zout en peper in 1 a 2 el olijfolie beetgaar.
Orzo koken
Kook de orzo volgens aanwijzing op de verpakking. Vergeet niet zout aan het kookwater toe te voegen. Giet af wanneer gaar en laat een beetje afkoelen.
Noten roosteren
Rooster de hazelnoten met een tl olie en een snuf grof gemalen zeezout lichtbruin. Laat afkoelen op een vel keukenpapier en hak grof.
Dressing maken
Klop in een kommetje 2 el olijfolie, de witte wijnazijn, 1 el koud water, sap en rasp van citroen en wat zout en peper tot een dressing.
Mengen
Meng de orzo met de courgette, artisjok stukjes en dressing door elkaar. Schep er voorzichtig de feta doorheen. Bestrooi met de hazelnoten en eventueel wat fijn gehakte peterselie en serveer.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond