Ontbijt voor volwassenen
Ontbijt voor volwassenen. Een recept kun je het nauwelijks noemen omdat zowel de vijgen als granola al op de website staan. Maar de smaakcombinatie is zo lekker dat ik er toch een apart ‘recept’ van maak.
Alcohol voor ontbijt?
Tja, ik zou het normaal gesproken niet aanbevelen maar hier maak ik een uitzondering. Dit is een ontbijt voor volwassenen omdat de vijgen gemarineerd zijn in wijn en port. Echt voor speciale dagen dus….! Als je een bijzonder ontbijtje maakt neem dan ook lekkere Griekse yoghurt met een vetpercentage van 10%. Dat maakt echt een verschil.
Zelf granola maken
Over granola is al veel geschreven en er zijn ontelbare manieren om het te maken. Waarom ik denk dat die van mij een van de lekkerste is? Omdat er meerdere graansoorten en specerijen als venkelzaad en kaneel in zit. Het kost je maar 15 minuten en de oven doet verder het werk.
Recept gemarineerde vijgen
De siroop die je maakt in dit recept is teveel voor 1 keer. Je kunt de siroop in kleine bakjes gieten en invriezen. Combineer het op een ander moment met vers fruit en yoghurt. Overigens wordt de siroop helemaal ingekookt dus de alcohol is er dan echt wel uit.
Met deze vijgen heb ik een heerlijk toetje gemaakt met tonkabonenijs en wentelteefjes. Een nagerecht wat ook helemaal past bij feestelijke dagen.
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 30 minuten (incl vijgen marineren, excl granola maken)
1/2 recept gemarineerde vijgen
1 recept granola
300 ml Griekse yoghurt (of meer naar smaak)
Reageer, je e-mail wordt niet getoond