Omelet met spinazie feta en pesto
Omelet met spinazie feta en pesto. Een omelet gaat er altijd wel in. Als lunch of snelle avondmaaltijd. Door de toevoeging van spinazie en feta wordt het een gezonde en vullende maaltijd. De extra kick in deze omelet komt van de pesto. Die toevoeging maakt de omelet echt heel erg lekker.
De perfecte omelet
Vaak wordt een omelet te hard gebakken. Een perfecte omelet is net gestold van binnen maar nog wel helemaal zacht. Geen doorgebakken eieren dus… Als je een omelet halverwege al dichtklapt krijg je een beter en lekkerder resultaat.
Groenteomelet
Op deze omelet met groenten kun je eindeloos variëren. Wat denk je van paprika en champignons, of tomaat en basilicum?
Pesto zelf maken
In deze omelet gebruik ik pesto. Die kun je natuurlijk kopen maar je hebt deze pesto in 5 minuten zelf gemaakt. Een potje verse pesto kun je ongeveer een week bewaren in de koelkast. Eenmaal verse pesto gemaakt wil je niet meer anders…
Lunchrecepten
Met deze recepten voor de lunch kun je lekker variëren
Toast cannellinibonen & geroosterde paprika
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten (excl verse pesto maken)
Olie
2 of 3 eieren
20 ml melk
Peper en grof zeezout
40 gr (baby)spinazie
20 gr zachte geitenkaas
1 el groene pesto
Bereiding
Klop de eieren in een kom met de melk, peper en zout. Verwarm een niet te grote koekenpan met wat olie. Voeg het eimengsel toe en zet de temperatuur tussen halfhoog en laag. Voeg als het ei een klein beetje gestold is de spinazie toe en verdeel de pesto en geitenkaas daaroverheen. Klap als het ei voor de helft gestold is de ene helft over de andere en laat nog even verder garen. Zodra de binnenkant gestold is maar nog wel zacht is je omelet klaar.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond