Recepten

Omelet spinazie feta & pesto

Omelet met spinazie feta en pesto

Omelet met spinazie feta en pesto. Een omelet gaat er altijd wel in. Als lunch of snelle avondmaaltijd. Door de toevoeging van spinazie en feta wordt het een gezonde en vullende maaltijd.  De extra kick in deze omelet komt van de pesto. Die toevoeging maakt de omelet echt heel erg lekker.

De perfecte omelet

Vaak wordt een omelet te hard gebakken. Een perfecte omelet is net gestold van binnen maar nog wel helemaal zacht. Geen doorgebakken eieren dus…  Als je een omelet halverwege al dichtklapt krijg je een beter en lekkerder resultaat.

Groenteomelet

Op deze omelet met groenten kun je eindeloos variëren. Wat denk je van paprika en champignons, of tomaat en basilicum?

Pesto zelf maken

In deze omelet gebruik ik pesto. Die kun je natuurlijk kopen maar je hebt deze pesto in 5 minuten zelf gemaakt. Een potje verse pesto kun je ongeveer een week bewaren in de koelkast. Eenmaal verse pesto gemaakt wil je niet meer anders…

Lunchrecepten

Met deze recepten voor de lunch kun je lekker variëren

Frittata tomaat & kaas

Tosti geitenkaas & marmelade

Toast cannellinibonen & geroosterde paprika

Ingrediënten

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten (excl verse pesto maken)

Olie

2 of 3 eieren

20 ml melk

Peper en grof zeezout

40 gr (baby)spinazie

20 gr zachte geitenkaas

1 el groene pesto

Omelet spinazie feta & pesto

Bereiding

Klop de eieren in een kom met de melk, peper en zout. Verwarm een niet te grote koekenpan met wat olie. Voeg het eimengsel toe en zet de temperatuur tussen halfhoog en laag. Voeg als het ei een klein beetje gestold is de spinazie toe en verdeel de pesto en geitenkaas daaroverheen. Klap als het ei voor de helft gestold is de ene helft over de andere en laat nog even verder garen. Zodra de binnenkant gestold is maar nog wel zacht is je omelet klaar.

Omelet spinazie feta & pesto

 

Reageer, je e-mail wordt niet getoond