Recepten

Olie peterselie & citroen

Olijfolie peterselie & citroen

Olijfolie met peterselie en citroen is super makkelijk te maken en heel veelzijdig. Het is een beetje scherp en kruidig. Heerlijk over soep, vis, pasta… You name it…. Probeer deze peterselie olie eens over de soep met broccoli en courgette of aardperensoep met paddenstoelen.

Gebruik een goede kwaliteit extra vierge olijfolie. Deze is van de eerste koude persing en heeft een lage zuurgraad. Dat betekent vaak een mooie uitgesproken, maar toch zachte, smaak en daarom vooral geschikt voor dressings. Eigenlijk kun je de smaak van extra vierge olijfolie maar moeilijk omschrijven omdat er zoveel nuances zijn. Het is allemaal afhankelijk van de olijf, de grond, de locatie en het moment van plukken. Het is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Je kunt extra vierge olijfolie niet tot hoge temperaturen verhitten. Om te bakken gebruik je ‘gewone’ olijfolie. Zet daarom twee flesjes in je voorraadkast…

Ingrediënten

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten

30 gr peterselie

100 ml olijfolie

1 teen knoflook

2 el citroensap

Peper en zout naar smaak

Bereiding

Grove stelen van de peterselie snijden. Deze gebruik je niet. Doe alle ingrediënten in een maatbeker. Mix tot een gladde olie/puree. Voeg naar smaak meer citroen, zout en peper toe.

Doe in een schoon flesje of potje en giet er een klein laagje olie overheen.

De olie is in de koelkast een week houdbaar.

Tip: staafmixer

Peterselie olie

Reageer, je e-mail wordt niet getoond