Oesters der verleiding

Oesters der verleiding

Oesters der verleiding. ‘Zullen we oesters nemen’? vroeg hij terwijl zijn intens blauwe ogen zich diep in de mijne boorden. Ik voelde mijn maag een buiteling maken en een blos verspreide zich via mijn hals naar mijn wangen. Dit ging niet over oesters… Ja heerlijk, zei ik met schorre stem, me afvragend of de subtiele dans van de afgelopen maanden een aanloop was naar de gebeurtenissen die nu stonden te gebeuren.

Intussen werd er een koele fles witte wijn gebracht. De ober zette de wijnkoeler met zilveren standaard neer naast onze tafel en plaatste de twee glazen op het witte linnen. Met een klein knikje werd de wijn goedgekeurd en met een klokkend geluidje vulde de ober het eerste glas. Ik snakte inmiddels naar een slok wijn. Voordat het tweede glas gevuld kon worden gaf mijn tafelgenoot het aan de ober. ‘Neem deze maar mee’. Ik was in totale verwarring.

Hij bracht het glas wijn naar zijn lippen en keek mij over de rand aan. Zonder zijn ogen van mij af te wenden zette hij het glas op tafel, draaide het zorgvuldig om en schoof het over de tafel mijn kant in. Mijn hart ging tekeer en ik voelde een kleine ader in mijn hals kloppen. Zijn hand rustte op de voet van het glas en ik nam het voorzichtig bij de steel waarbij zijn vinger even over mijn hand streek. Ook ik keek hem onafgebroken aan en plaatste mijn lippen zorgvuldig op de plek waar hij zojuist had gedronken. Het voelde als een eerste voorzichtige kus…

Onweerstaanbare oesters der verleiding

Reacties

  1. Mariëlle says:

    december 12th, 2019 at 9:30 pm (#)

    Wat een gaaf verhaal! 🙂

  2. Inge van Duijnhoven says:

    januari 6th, 2020 at 1:08 pm (#)

    Ha Marielle, beter laat dan nooit maar superleuk om te horen!

Reageer, je e-mail wordt niet getoond