Maxime’s 21 dinner
En toen was ze 21 en ‘volwassen’. Het was alsof alle jaren wegvielen vorige week. Alsof de tijd in een flits voorbij gegaan is. Aan de wand hadden we de tijdlijn van haar leven opgehangen in lange rijen foto’s. Alle momenten staan me nog haarscherp voor de geest, alsof het gisteren was… En al die momenten zijn me even dierbaar. Ik hou van haar, meer dan ik kan zeggen… Ze is een mooi mens.
foto’s hieronder/hiernaast van Tess Trommel (een van Maxime’s lieve vriendinnen)
Foto’s
Nog voor Maxime geboren was had ik me voorgenomen om fotoboeken van haar leven te maken. Nooit iets van terecht gekomen. Sterker nog, ik heb zelfs nooit een babyfotoboekje van haar gemaakt. Dus nu op het scheiden van haar ‘kind zijn’ plak ik die eerste 21 jaar in een boek. Het is een boek vol liefde.
Maxime’s 21 dinner
Wat een fijne avond was het. Zulke leuke en lieve vriendinnen. Ik ben trots op haar dat ze zo’n fijne groep mensen om zich heen heeft verzameld. Er waren vriendinnen van thuis en van Utrecht, haar examengroepje, dansgroep, danspartners en huisgenootjes. Lieve speeches en grappige verhalen werden verteld en vooral veel gelachen, gepraat en gezongen.
Bijna de laatste
Ze is misschien wel de hekkensluiter van de 21 dinner’s in haar vriendengroep. Altijd al de jongste. En we hebben er een prachtige avond van gemaakt. De complete woonkamer leeggehaald. Een lange tafel voor 19 meiden neergezet en hangtafels om te borrelen. Het thema ‘botanical garden’ tot de max uitgewerkt. Lampjes met klimop over het plafond, groene lampionnen met lichtjes erin, papieren bloemen boven de tafel gehangen, echte bloemen op de tafel en prachtig vintage servies met bloemen via Serviesje van Miesje.
Wat stond er op tafel?
Tja, dit is een feestje naar mijn hart nietwaar? Samen met Maxime het vega diner bedacht. Vooraf proef gekookt en waar mogelijk van tevoren ingevroren. Op die manier kon ik een 5-gangen diner maken zonder stress. De recepten staan of komen allemaal op de site. Dit is wat er op tafel stond:
Arancini met zongedroogde tomaten, gevuld met mozzarella en geserveerd met een pittige tomatensaus
Gele paprikasoep of tomatensoep
Parelcouscous met sinaasappel, rozijnen, wortel en walnoten
Korma met vegetarische balletjes
Reageer, je e-mail wordt niet getoond