Recepten

Makkelijke appeltaartjes van bladerdeeg

Makkelijk appeltaartje

Een klein snel en makkelijk appeltaartje wat je maakt met bladerdeeg in een muffinvorm. Dit is zo’n recept wat je erbij pakt als je in een impuls iets lekkers wilt maken en geen zin of tijd hebt om een echte Hollandse traditionele klassieke appeltaart te maken zoals je oma of moeder dat deed. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk wel in huis. Lekker voor een luie avond in het weekend of als je jezelf wilt verwennen met iets lekkers bij de thee.

Suiker of dulce de leche

Je kunt in dit recept zowel suiker gebruiken als dulce de leche. Eigenlijk is het recept voor deze snelle appeltaart ontstaan omdat ik wat dulce de leche karamel overhad na het maken van een tartelette met dulce de leche mousse.

Bladerdeeg

Het liefst werk ik met koelvers bladerdeeg op een rol. Dat werkt heel makkelijk en is gebruiksklaar. Meestal ligt er hier wel eentje in de koelkast want het blijft lang goed. Bladerdeeg uit de diepvries kan natuurlijk ook.

Meer bakrecepten

Wil je meer inspiratie om te bakken? Kijk dan eens naar dit gebak:

Twister met lemoncurd & aardbei

Cake met noten, rozijnen & sinaasappel

Cruffins gevuld met 3 smaken

Chocolademuffin met kersen & noten

Ingrediënten

Voor 6 taartjes

Voorbereiding 15 minuten / oventijd 20 minuten

1 rol koelvers bladerdeeg van ca 40 x 24 cm (of diepvries bladerdeeg)

1 el bloem

15 gr amandelmeel

1,5 frisse appel, geschild, in kleine blokjes

1,5 el citroensap

75 gr (blanke) rozijnen

30 gr (riet)suiker of ¼ blikje dulce de leche

1 tl kaneel

¼ tl kruidnagelpoeder

2 tl suiker om te garneren

1 el gesmolten boter

Appeltaartjes vullen

Appeltaartjes vullen

Snelle appeltaartjes

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200C.

Deeg rollen

Vet de muffinvorm in met wat gesmolten boter (of een spray). Rol het deeg uit en steek 6 rondjes uit van ca 11 cm. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol de rest van het deeg opnieuw uit en steek 6 rondjes uit van ca 7,5 cm. 1 rol is precies genoeg voor 6 taartjes.

Leg de rondjes van 11 cm in de muffinvorm. Druk in de vorm en modelleer een beetje. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het amandelmeel over de 6 vormpjes. Dit zorgt ervoor dat overtollig vocht van de appel wordt opgenomen en de bodem krokant blijft.

Taartvulling maken

Meng de appelstukjes met de kaneel, kruidnagelpoeder, (riet)suiker of dulce de leche, citroensap en rozijnen. Schep in de 6 vormpjes. Leg de kleinere rondjes bladerdeeg erbovenop en druk de randjes van het bladerdeeg goed op elkaar. Maak een sneetje in de bovenkant zodat de stoom weg kan.

Bestrijk de bovenkant van de taartjes met de gesmolten boter en bestrooi met de suiker. Zet in de oven en bak 20 tot 22 minuten tot de taartjes mooi bruin zijn. Haal uit de oven en laat in de vorm 5 minuten afkoelen op een rooster. Gebruik een (palet)mes om, indien nodig, het bladerdeeg los te maken van de zijkant en haal de taartjes uit de vorm. Laat ze verder afkoelen op het rooster.

Makkelijke appeltaartjes van bladerdeeg

Reageer, je e-mail wordt niet getoond