Kruidenboter Café de Paris
Deze kruidenboter Café de Paris is een ware smaakbom en daarom heel geschikt om te combineren met vleesgerechten zoals deze ossenhaas. Maar natuurlijk ook lekker met andere vleessoorten of op een borrelplankje. In deze kruidenboter zitten 16 ingrediënten, veel, maar het is het waard… Je kunt dit recept heel goed verdubbelen en invriezen. Je snijdt dan alleen af wat je op dat moment nodig hebt.
Ingrediënten
Voldoende voor 10 a 12 porties/plakjes
Voorbereiding 15 minuten / bereiding 5 minuten (excl koelen)
100 gr roomboter, kamertemperatuur/zacht
1 el tomatenketchup
1 tl dijon mosterd
10 gr peterselie, fijn gehakt, zonder de harde stelen
10 takjes tijm, alleen de blaadjes
5 takjes dragon, alleen de blaadjes
1 tl kappertjes, heel fijn gehakt
1 ansjovisfilet (potje), heel fijn gehakt
½ el citroensap
1 tl worcestersaus
1 tl paprikapoeder
½ tl kerriepoeder
Snuf cayennepeper
1 teen knoflook, geperst
Zout en peper
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.
Als je de boter in plakjes wilt snijden leg dan de boter als een klont van ca 10/15 cm. op een vel/stuk plasticfolie.
Klap de boven- en onderkant netjes over de boter heen. Pak de twee uiteinden naast de boter vast en draai in tegengestelde richting. Dus rechterhand vooruit en linkerhand achteruit.
Nu vormt het pasticfolie een rolletje. Draai goed strak en leg in een vrieszakje in de vriezer.
Naar verbruik plakjes snijden van de bevroren boter.
TIP: gebruik een hakmolen, dan zijn je kruiden in 10 seconden gesneden.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond