Recepten

Kokosslagroom in 3 smaken

Voor wie een lactose-intolerantie heeft is kokosslagroom een ideale oplossing. Of als je gewoon van kokos houdt natuurlijk. Ik heb maar meteen kokosslagroom in 3 smaken gemaakt. Dan valt er wat te kiezen..

Kokosslagroom maken

Het is echt een eitje…  Net zo luchtig als gewone slagroom en dus heel geschikt voor vers fruit, taart, ijs en toetjes. Je kunt deze room in de koelkast een dag of twee bewaren dus dat is ook fijn.

Deze kokosslagroom in 3 smaken is er in naturel, vlierbloesem en chocolade. Je kunt ook alle drie de smaken uitproberen met 1 blikje kokosmelk.

Goede kokosmelk

Het is wel belangrijk dat je een blikje kokosmelk koopt met een hoog vetpercentage (dus sowieso geen light). Anders lukt het niet. De bio-organic kokosmelk van Go-Tan werkt prima.

Zoek je een recept met deze kokosroom? Probeer dan eens dit nagerecht met tapiocaparels, specerijensiroop en kokosroom. Heel verrassend!

Ingrediënten

Voor ca 300 ml room

Voorbereiding 5 minuten (excl 12 uur koelen) / bereiding 5 minuten

1 blikje kokosmelk

Naturel: 1 el poedersuiker of meer naar smaak

Vlierbloesem: 1 tl poedersuiker of meer naar smaak + 1 a 2 el vlierbloesemsiroop naar smaak

Cacao: 1 el poedersuiker of meer naar smaak en 1 tl cacao

 

Kokosslagroom in 3 smaken

Bereiding

Kokosmelk koud zetten

Zet het blik kokosmelk minimaal 12 maar liever 24 uur op de koudste plek in je koelkast. Dan scheidt het vet en water. Maak het blik open, niet schudden! Schep de dikke room in een kom. Het water gooi je weg of gebruik je in een smoothie.

Kokosmelk tot slagroom kloppen

Mix met een elektrische mixer de room in 3 tot 4 minuten tot een dikke massa. Voeg in de laatste minuut de suiker, cacao en/of siroop toe.

Schep op je fruit, cake, taart of toetje. Doe voor een mooi effect de slagroom in een spuitzak en draai een mooi toefje.

(klik op foto voor vergroting)

Kokosslagroom in 3 smaken

Reageer, je e-mail wordt niet getoond