Karaage krokante kipreepjes
Kip Karaage zijn krokante kipreepjes volgens Japans recept. Met andere woorden: Next level kipnuggets! Goed gekruid, dun laagje bloem, sappige kip. Laat dus de kipnuggets die je kende voortaan maar achterwege.
Karaage is een bereidingswijze. Het beslag heeft iets weg van tempura. Je kunt er kip, groenten of andere proteïnen mee frituren. De typisch Japanse smaak komt door het gebruik van gember, soja- en sesamolie.
In Japan mateloos populair in eetstalletjes, op festivals en tegenwoordig ook in de Bentobox ofwel lunchbox, vaak aangevuld met rijstballetjes en verschillende groenten.
Andere hapjes en snacks
Er staat natuurlijk meer op deze site. Kijk ook eens naar:
Ingrediënten
Voor ca 25 stukjes
Voorbereiding 10 minuten (excl tijd marineren) / bereiding 20 minuten
500 gr kippendijen
2 el vers geraspte gember
3 tenen knoflook, geperst
3 el Japanse sojasaus
½ el sesamolie
30 ml sake (of zoete witte wijn)
Peper
8 el aardappelzetmeel
1 liter zonnebloemolie
2 citroenen
Bereiding
Kip marineren
Snijd het vet van de kippendijen en vervolgens elke dij in 5 reepjes. Meng in een kom de gember, knoflook, sojasaus, sake of witte wijn, sesamolie en peper. Voeg de kip toe en meng goed. Dek de kip af en laat een half uur marineren*.
Kip frituren
Verwarm de olie tot ongeveer 175C (een stukje brood is in 2 minuten mooi bruin). Snijd ondertussen de citroenen in 8 stukjes.
Doe het aardappelzetmeel in een schaaltje en wentel de kip vlak voor je frituurt erdoorheen. Bak de kipreepjes steeds in kleine porties in 2 minuten bruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal en garneer met de stukjes citroen. Serveer direct.
*Marineer buiten de koelkast om de kip op kamertemperatuur te laten komen. Laat je de kip langer dan een half uur marineren dan in de koelkast leggen.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond