Radio City Flamenco Valencia

Valencia – 2 futuristisch & flamenco

Futuristisch Valencia Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia Futuristisch Valencia Restaurant Contrapunto Les Arts Valencia Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia Radio City Flamenco Valencia Radio City Flamenco Valencia

Valencia – 2 futuristisch & flamenco. Het lijken ruimteschepen, of bovenmaatse zeedieren in de vorm van een walvis en een haai, die gezamenlijk zijn neergestreken in de droge rivierbedding van de Turia, in de stad Valencia. De futuristische gebouwen van de Ciudad de las Artes y las Ciencias, ofwel  de Stad van de Kunsten en Wetenschap, lichten fel op in de zon. Het is een spannend contrast, de mix van flats en kantoren op de achtergrond met deze ongelofelijk moderne gebouwen, waarvan je je meteen afvraagt hoe de binnenkant er in hemelsnaam uitziet.

Lekker lunchen?

Wij brengen bijna een hele dag door op het terrein en dwalen van gebouw naar gebouw. We lopen door de palmentuin, bezoeken het museum, en pikken in een ligstoel een 3D film mee in ‘het oog der wijsheid’, de L’Hemisfèric. We vinden het gebouw indrukwekkender dan de film maar dat is hier niet moeilijk voor te stellen… Halverwege de dag willen we graag lunchen in restaurant ‘Contrapunto Les Arts’ in het Palau de les arts Reina Sofia. Dat is pech hebben… Dit mooie restaurant is helemaal volgeboekt. We besluiten daar later die week voor een diner terug te komen.

Ondertussen weten we in een van de vele, te drukke en ongezellige, (afhaal)restaurants op het terrein een broodje te scoren. Om lekker te lunchen hadden we dus even moeten reserveren. Het begint te regenen en we duiken er het grootste aquarium van Europa in. Onder de grond worden we langs talloze aquaria met de meest wonderlijke kwallen en andere zeedieren geleid. De gekleurde verlichting in het water is heel sferisch en bijzonder. We vinden het geen straf om hier de regenbuien te ontwijken.

Ontroerende Flamenco

Hoe groot is het contrast als we diezelfde avond een Flamenco voorstelling bezoeken. Voorafgaand aan onze trip had ik wat onderzoek gedaan naar de beste plek voor Flamenco. Weg van de massa en de grote toeristische voorstellingen. Ik had dus al kaartjes geregeld bij Radio City aan de Calle de Santa Teresa.

Een taxi zet ons af in een kleine steeg waar boven de deur een simpele lichtbak met ‘Radio City’ hangt. Langzaam komen her en der mensen aangeslenterd en na een kleine 20 minuten gaat de deur open. We komen een donkerbruin café binnen, waar achterin een klein podium zichtbaar is met zo’n 50 zitplaatsen. Ik word er blij van, dit is wat het moet zijn!

De voorstelling is groots in haar eenvoud. De artiesten geconcentreerd en bevlogen. We voelen de emotie vibreren als de mannen beginnen te zingen en spelen, en de danseres een samenspel begint met hen en haar publiek. Gebiologeerd zijn we, ontroerd door de passie, en dankbaar dat we hierbij mogen zijn.  Radio City zegt er zelf over: We think we know everything about Flamenco; we think that everything has been said, but fortunately, this is not the reality, flamenco never stops changing. Each of the artists, that set foot in our venue, always leaves a little bit of himself on the stage’.

Radio City Flamenco: https://www.youtube.com/watch?v=sc9-WzQrYDk & https://www.youtube.com/watch?v=wv4msSAq95w

Escabeche

Later die week komen we terug bij restaurant Contrapunto Les Arts. Het uitzicht, op de hypermoderne gebouwen met nachtverlichting, is prachtig. Net als de binnenkant van het restaurant trouwens. We bestellen een variatie aan gerechten en het meeste is heerlijk. Behalve… de Escabeche. Anders dan Ceviche, waar de vis rauw wordt gegaard in zuur, wordt bij Escabeche de vis eerst licht aangebakken. Nou dat zuur hebben we geweten! Het gerecht was zo zuur dat onze kaken ervan samenknepen. Niet te doen! Daar wilde ik bij thuiskomst meer van weten. Ik ben de boeken ingedoken en heb gezocht naar de oorsprong van Escabeche. Ik kwam terecht bij een middeleeuws geschrift met Catalaanse recepten uit de 14e eeuw? Wat ik daarmee gedaan heb? Lees dit makkelijke en lekkere recept voor Escabeche.

In mijn eerste blog gingen we van Valencia naar Birma. Hoe dat zit en meer tips ophalen? Lees dan de blog.

Er volgt nog een derde blog met tips voor een citytrip naar Valencia. Dat betekent nog meer restaurants, fietsroutes én de lekkerste paella. So stay tuned..!

 

Reacties

  1. StephNie says:

    juni 1st, 2020 at 8:59 am (#)

    Wat is dit lekker wakker worden. Valencia staat nog op mijn lijstje, maar dat komt vast wel goed in de toekomst. Ik heb nog zoveel vouchers. Ik mis het Spaanse leven, het eten, de flamenco en mijn buren daar. Gelukkig hebben we hier genoeg Spaanse zon op het moment! Dank je …

  2. Inge van Duijnhoven says:

    juni 1st, 2020 at 9:01 am (#)

    Dan heb ik vandaag ook een heerlijk ‘Stephanie’proof gerecht voor je. Kun je nog even in Spaanse sferen blijven….

Reageer, je e-mail wordt niet getoond