Pruimen met geitenkaas & toast
Pruimen met geitenkaas & toast. Heb je wel eens geroosterde pruimen gegeten? Niet…? Meteen doen zou ik zeggen. 10 minuten in de oven en ze zijn heerlijk zacht, zoet en smaakvol. Combineer met geklopte geitenkaas en een lekkere snee brood en jij wordt helemaal gelukkig. Dit recept kost minder tijd dan je denkt en is de moeite meer dan waard. Dit is een gezonde vegetarische lunch, hoewel ik dit zelf ook gerust als avondeten eet als ik geen zin heb om te koken, die je zowel lauwwarm als koud kunt eten. Het recept is makkelijk.
Geklopte geitenkaas
Voor dit recept heb ik geitenkaas gemengd met roomkaas. Je proeft dus wel geitenkaas maar minder sterk van smaak. Dat is lekkerder in combinatie met de pruimen.
Welke pruimen
Het maakt eigenlijk niet uit welke pruimen je gebruikt hoewel ik reine claude niet aanbeveel hiervoor. Maar allerlei soorten gele of rode pruimen zijn prima.
Meer lunch recepten
Bagel met doperwten hummus en zalm
Boterham met pastrami en zoetzure rode kool
Saucijzenbroodje met gehakt & zuurkool
Ingrediënten
Voor 4 sneden brood
Voorbereiding 10 min, bereiding 10 min
4 pruimen
1,5 el olijfolie + 1 el voor het brood
2 tl balsamicoazijn
½ tl gedroogde tijm
1 tl honing (of meer als je pruimen zuur zijn)
80 gr (smeerbare) geitenkaas zonder korst
80 gr roomkaas
Grof gemalen peper en zout
4 sneden (zuurdesem) brood
Paar basilicumblaadjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, tijm en wat zout en peper door elkaar. Bestrijk de pruimen hiermee en leg ze in een kleine braadslee. Schuif de pruimen in de oven en rooster 10 min. Check tussendoor of ze niet te zacht worden, ze moeten niet uit elkaar vallen.
Besmeer de sneden brood licht met olijfolie en schuif het brood naast de braadslee met pruimen in de oven.
Meng de room- en geitenkaas met een staafmixer (of vork) door elkaar. Voeg eventueel een el water toe om het geheel dunner en smeerbaar te maken.
Haal de pruimen uit de oven en laat even een paar minuten afkoelen. Haal het brood uit de oven als het lichtbruin geroosterd is. Besmeer met de geitenkaas. Leg er 2 helften van de pruim op elke snee en garneer met een lepel sap en wat basilicumblaadjes.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond