Valentijn geheime liefde & gele rozen

Geheime liefde & gele rozen

Geheime liefde & gele rozen. Volgende week is het Valentijnsdag. De een kijkt ernaar uit, de ander vindt het commerciële onzin. Maar wie was die man eigenlijk? En waarom sturen we een kaart en horen gele bloemen meer bij Valentijn dan rode rozen? Ik heb het voor je uitgezocht….

Geheime liefde & gele rozen

Er zijn verschillende versies van het verhaal maar een springt eruit. In de derde eeuw na Christus kwam een jong paar bij bisschop Valentinus van Terni met het verzoek hen te huwen. In die tijd was Keizer Claudius II aan de macht en hij vond dat vrouwen zijn soldaten teveel afleidden en verbood hen te trouwen. De bisschop vond de liefde echter belangrijker dan de wetten van de keizer. Steeds meer paren meldden zich bij de bisschop met hetzelfde verzoek. Dat ging niet lang goed.

De bisschop werd gearresteerd en gemarteld. In de gevangenis kreeg Valentinus een verzoek van een cipier. Zijn dochtertje was blind en hij smeekte hem het meisje te genezen. Op 14 februari werd Valentinus onthoofd en precies op die dag ontving het meisje alsnog een brief van hem. Uit de envelop viel een kaartje en een gele bloem. Zodra het meisje de bloem oppakte kon ze het kaartje lezen ‘Van Valentinus’ stond erop.

Doorvertellen

Oude verhalen zijn veelal bewaard gebleven door navertellen. We moeten ze dan ook met een korreltje zout nemen. Heb je wel eens geprobeerd 20 mensen een verhaal te laten doorvertellen? De moeite van het experiment waard!

Verhaal over liefde

Wat blijft hangen is een verhaal over ‘geheime’ liefdes en heling. En dat is natuurlijk altijd mooi. Ik wens je een fijne Valentijn en hopelijk valt er een kaartje bij je op de mat.

Taart bakken voor jouw Valentijn

Valentijnsdag valt dit jaar op zondag en dat is voor bloemisten niet zo best. Er wordt op die dag namelijk niet bezorgd. Nou daar is een oplossing voor… Hier vind je een ge-wel-di-ge Valentijnstaart waar jij je helemaal op uit kunt leven. Zal je lief blij mee zijn. Overigens is het een taart met een trukendoos en short-cuts, dus het komt goed, ook als je geen taartenbakker bent..

Reageer, je e-mail wordt niet getoond