New York

Hangry in New York

New York

Hangry in New York. Ken je de uitdrukking ‘Hangry’? Ik niet, althans tot voor kort niet. Chagrijnig van de honger, dat is het kort door de bocht, hahaha…. En ik heb er last van! Zet mij te laat aan een ontbijt en ik ben niet te genieten, word compleet onredelijk en vervelend. Eenmaal een paar happen gegeten verdwijnt mijn bokkige humeur en breekt een glimlach door. Hoe dan!

De perfecte diner?

Dat ‘hangry’ zijn niet alleen lastig is voor mij maar ook voor anderen bleek tijdens een trip naar New York met vriendin Karin. De eerste ochtend doken we meteen de stad in op zoek naar een ontbijtje in een echte ‘diner’. Het zoeken naar die perfecte ‘diner’ daar ging het mis, want toen wij inmiddels de hele straat doorkruist hadden en nog geen ‘American pancake’ achter de kiezen hadden bitste ik naar haar ‘zullen we het eerstvolgende restaurant nemen!’ Niet echt de meest gezellige start van deze citytrip. En hoe groot de verbazing van Karin toen ik eenmaal een paar happen gegeten had. Alsof er niets gebeurd was..

Tijd om eens in het fenomeen Hangry te duiken…

Being hangry

Hangry is een samenvoeging van hungry en angry. Er wordt gezegd dat ‘being hangry’ onder andere te wijten is aan een te lage bloedsuikerspiegel. Het lichaam krijgt dan te weinig voedingsstoffen zoals glucose. De meeste van onze organen kunnen daar goed mee omgaan, maar ons brein heeft glucose nodig om goed te functioneren. Bij een gebrek registreert het een bedreigende situatie en reageert. En de een heeft daar dus meer last van dan de ander.Tegenwoordig zijn er geluiden dat stress mogelijk ook een factor is die meespeelt. Bij stress komt het hormoon cortisol vrij wat zorgt voor snellere irritatie. En cortisol wordt dus ook aangemaakt als je trek hebt.

Een oplossing die aangereikt wordt is een stap achteruit doen en je gevoelens herkennen… Je kunt natuurlijk ook zorgen dat je op tijd eet 😉 Voorkomen is in dit geval misschien beter dan genezen!

American pancakes

Een ontbijtje waarbij Hangry geen kans krijgt zijn deze ‘American pancakes’. Ze bevatten in ieder geval genoeg suikers om het glucosegehalte een tijdje op peil te houden. Lang leve het brein!

 

Reageer, je e-mail wordt niet getoond