IJsklontjes met fruit en bloemen
IJsklontjes met fruit en bloemen zien er prachtig uit in een cocktail of in een glas bruiswater. Je steelt er echt de show mee.. Ik maakte geen blokjes maar ijsballen en vulde ze met bramen, bessen, frambozen, gedroogde rozenknopjes, eetbare viooltjes en andere eetbare bloemen. Ook deed ik er wat groene blaadjes en takjes in, uiteraard eetbaar… Vul de vorm met warm water dan krijg je net iets minder witte kristallen. Hoe dat werkt lees je hieronder.
Heldere ijsblokjes maken
Eigenlijk kan het alleen maar met een professionele ijsblokjesmachine of met een koelbox die je in zijn geheel in de vriezer zet. Je hebt kleine exemplaren maar dat vond ik toch te duur. De koelbox zorgt ervoor dat het water heel geleidelijk bevriest van boven naar beneden. Dat zorgt ervoor dat je geen kristallen krijgt.
IJsblokjes maken met warm water
Een methode die geen heldere ijsblokjes geeft maar wel een beter resultaat is warm water in je vorm doen. Warm water bevriest sneller dan koud water, raar maar waar… Het natuurkundige proces moet ik je schuldig blijven.
Lekkere cocktails of mocktails
Wil je de ijsblokjes combineren met een lekkere cocktail of mocktail? Probeer dan de recepten hieronder:
Cocktail met prosecco, rozen & frambozen
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 0 minuten
Warm water
Eetbare bloemen zoals viooltjes*
Frambozen
Bessen
Bramen
Mooie eetbare blaadjes
IJsblokjesvorm
Tip*: de viooltjes geven wel kleur af aan je cocktail of water. Wil je dat niet? Gebruik dan andere bloemen.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond