Hoe smaakt Lievendaal?

Hoe smaakt Lievendaal?

De smaken van Lievendaal Hoe smaakt Lievendaal? Kick-off 'Hoe smaakt Lievendaal?' Hoe smaakt Lievendaal?

Hoe smaakt Lievendaal?   ‘Wat ga je eigenlijk doen met It’s not about cooking? Wat is je verdienmodel?’ Deze vraag is mij de afgelopen maanden zo vaak gesteld. En even vaak heb ik geantwoord ‘ik heb een geluksmodel en ik vertrouw erop dat de juiste dingen op mijn pad komen’. En wat het dan is? Geen idee…… Een boek maken voor iemand? Buurtactiviteiten met eten? Fotograferen? Het mag, en kan, allemaal. Ik had er alle vertrouwen in dat het goed kwam.

Het eerste project…

Met een blog vol persoonlijke verhalen, likkebaardende recepten en mooie fotografie ben ik van start gegaan. Om mijn persoonlijke drijfveren en passie nog meer te verweven met mijn ‘werk’.  En ik heb overal en tegen iedereen gezegd wat ik ‘ongeveer’ voor ogen had. En dan plotseling gaat de telefoon…. ‘Inge, Woonbedrijf en Springplank040 willen via Buurtcultuurfonds iets gaan doen met Lievendaal. Ze denken aan koken door jongeren voor mensen uit de buurt. Kun jij daar iets mee?’ En…. daar is het dan, het eerste project!

Hoe smaakt Lievendaal?

De eerste bijeenkomst was ruim een maand geleden en gisteren hebben we, met muziek en gezelligheid, op 900 adressen een pakketje met koekjes en een oproep aan de deur gehangen. We hebben helemaal ‘in flow’ een prachtig plan in elkaar gezet. Onder het motto ‘De smaken van Lievendaal’ gaan we de komende maanden de wijk in. Worden er 800 maaltijden uitgereikt aan mensen die door buurtgenoten zijn voorgedragen. Omdat ze hen een warm hart toedragen of omdat ze het nodig hebben. De maaltijden worden, onder begeleiding van topkok Mounir Toub, gekookt door jongens van Springplank (Springplank helpt mensen op weg naar zelfstandigheid door werk en woning). Op Facebook @desmakenvanlievendaal staat een mooi filmpje… of kijk via YouTube

Verhalen ophalen

En we gaan verder de buurt in. Verhalen ophalen over bijzondere recepten die achter de voordeur gekookt worden. Op gepaste afstand op bezoek bij mensen die misschien wel hun eigen groenten telen. We gaan op zoek naar mensen met mooie herinneringen. Om deze tenslotte te delen in een wijk kookboekje. Zodat buurtgenoten elkaar op een andere manier leren kennen. Want eten verbindt.

Ik schreef het al op mijn website ‘wat mij drijft zijn mooie ontmoetingen en fijne gesprekken, verhalen vertellen en herinneringen maken’. Hoe mooi is het, dat ik precies dit ga doen.

Reacties

 1. Montse van zeeland says:

  juni 8th, 2020 at 9:17 am (#)

  Wat een mooie inietietief.
  Mijn moeder woond al meer dan 40 jaar in de zelfde huis aan de venstraat.
  Ze komt niet meer het huis uit omdat ze dementerent is.
  Ook omdat ze spaans is en de taal niet machtig is.
  Alles doe ik voor haar al heel mijn leven.
  Ik woon te ver om iederedag te komen.
  Maar een keer zou ik het wel leuk vinden om.met haar te komen.
  Hoe gaat dat in zijn werk.
  Helaas werk ik ook er nog bij dus zal is kijken welke dagen jullie het afspreken.
  Wie weet.
  Mvg Montse

 2. Inge van Duijnhoven says:

  juni 8th, 2020 at 9:32 am (#)

  Beste Montse,
  Wat fijn voor je moeder om zo’n dochter te hebben. Een beetje omkijken naar elkaar is zo belangrijk. En wat ontzettend jammer dat je moeder niet in Lievendaal woont. Helaas valt de Venstraat onder Drents Dorp. Echt spijtig dat het niet kan. Hartelijke groet, Inge

 3. Geert Nuwenhoud says:

  oktober 10th, 2020 at 11:40 am (#)

  Wat mooi!

  Ik ben geboren in de Merulastraat op nr.45.
  Met ons gezin verhuisd naar nr. 46 en daarna nr. 52.

  Mooi te zien dat er weer leuke dingen plaatsvinden in deze wijk.

 4. Inge van Duijnhoven says:

  oktober 10th, 2020 at 1:24 pm (#)

  Beste Geert, wat leuk om te horen! Vandaag is bij alle huurders van Woonbedrijf een wijkkookboekje bezorgd. Als je nog in een woning van Woonbedrijf woont vind je het in de brievenbus. Hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond