Groene asperge salade met geitenkaas
Dit wordt mijn nieuwe zomerfavoriet. My my… die dressing! Met asperges kun je eindeloos blijven variëren vind je ook niet? Deze groene asperge salade met geitenkaas is zowel simpel als smaakvol. Met een zacht eitje, edamame en romainesla moet het wel lekker zijn… toch? Overigens kun je de asperges heel goed vervangen door bimi. Of combineer beide groenten in dit recept. Rooster ook een paar lekkere sneden zuurdesembrood of bak er een stokbroodje bij.
Vegetarische salade
Deze salade is vegetarisch als je de ansjovis in de dressing weglaat. Deze geeft wel een extra kick aan de dressing dus vervang het in dat geval voor een tl zoute sojasaus.
Meer maaltijdsalades
Zomer of winter… wij eten altijd maaltijdsalades. Omdat je er heerlijk veel groenten in kwijt kunt en ze makkelijk klaar te maken zijn. Variatie genoeg te vinden dus:
Tomatensalade met geitenkaas en basilicum
Salade met rode kool en roodbaars
Nog meer asperge recepten
Ook daarvan staan er genoeg op de site. Check deze:
Asperges met kabeljauw en vadouvan
Echt de lekkerste… aspergesoep
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 15 minuten
200 gr groene asperges of bimi (of combineer)*
100 gr doperwten (diepvries)
2 eieren
75 gr edamame / sojabonen
2 kleine kropjes romainesla
Handje groene olijven
2 lente-ui in ringen
10 gr dille, grof gesneden
5 gr munt, alleen de blaadjes
75 gr zachte geitenkaas, in stukjes
Optioneel: 2 tl za-ataar
Voor de dressing:
3 el olijfolie
1,5 el witte wijnazijn
1,5 tl milde mosterd
2 kleine ansjovisfilets (uit pot of blik), of 1 a 2 tl Japanse sojasaus voor vega variant
1,5 el mayonaise
Halve el citroensap
Halve el koud water
Drupje honing (echt weinig)
Peper en zout
*als je een grote eter bent neem dan 100 gr asperges extra
Bereiding
Groenten koken
Snijd de onderkant van de asperges/bimi. De asperges vervolgens in stukken van 4 cm snijden. Bimi alleen grote stukken halveren. Kook de asperges in gezouten water in 5 minuten beetgaar en de bimi in 2 minuten. Voeg de laatste 2 minuten ook de doperwtjes toe. Spoel af onder koud water (blijft alles mooi groen) en laat afkoelen.
Eieren koken
Kook de eieren zacht. Voor maat L is dat 6 minuten. Pel voorzichtig en leg apart. Of pocheer de eieren als je weet hoe dat moet.
Salade en dressing maken
Haal de blaadjes los van de kropjes romaine. Snijd grote blaadjes in stukken.
Meng de ingrediënten voor de dressing en mix met een staafmixer fijn.
Meng de sla, asperges of bimi, doperwtjes, edamame, olijven, lente-ui, dille en muntblaadjes door elkaar. Verdeel de geitenkaas over de salade. Leg het ei in het midden en snijd half door. Bestrooi de salade met za-ataar (of wat extra grof zeezout).
Sprenkel de dressing over de salade en serveer, eventueel met brood.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond