Recepten

Cruffin gevuld met banketbakkersroom

Gevulde cruffins in 3 smaken

Gevulde cruffins in 3 smaken. Makkelijk te maken, onweerstaanbaar en alle drie de smaken zijn lekker. Je gebruikt er croissantdeeg voor. Gewoon uit de supermarkt, dat werkt prima en smaakt heerlijk. Ik heb ze gemaakt met kaneel en (riet)suiker, nutella en banketbakkersroom en abrikozenjam. Alle cruffins worden na het afbakken gevuld met banketbakkersroom. Echt, je likt je vingers erbij af…

Croissant of muffin

Hoe maak je cruffins? Een cruffin maak je met croissantdeeg en wordt gebakken in een muffinvorm. De structuur lijkt daardoor wat op een muffin maar met een krokante buitenkant. En het deeg is minder zoet natuurlijk. Je eet een cruffin bij het ontbijt of als tussendoortje bij de thee of koffie.

Banketbakkersroom maken

Je kunt natuurlijk custardpoeder kopen en dat aanlengen met water maar ik heb een recept voor banketbakkersroom dat niet kan mislukken en zoveel lekkerder is. Eenmaal gemaakt koop je dit nooit meer kant en klaar. Je maakt mijn banketbakkersroom in 5 minuten en dan alleen even afkoelen.

Een andere naam voor banketbakkersroom is crème patissière of gele room. Daarmee vul je onder andere de tompouce, soesjes of ander gebak. Ben jij ook zo’n fan van banketbakkersroom? Probeer dan eens deze taart met aardbeien en meringue.

Lekkere ontbijt recepten

Er is meer keus….

Yoghurt met aardbeiencoulis en pistache

Rozijnenbrood in 30 minuten

Granola met noten en specerijen

American pancakes met bramensaus

 

Ingrediënten

Voor 6 stuks (2 kaneel / 2 nutella / 2 room)

Voorbereiding 10 minuten (excl banketbakkersroom maken) / bereiding 20 minuten

Groot blik croissantdeeg (ik gebruikte XXL van AH)

1 el nutella

½ tl kaneel + ½ tl suiker

Banketbakkersroom, ½ recept

1 el amandelschaafsel

 

Na het afbakken:

1 el gesmolten boter

Mengen: 2 tl (riet)suiker + ¼ tl kaneel

1 el abrikozenjam

Poedersuiker

Hoe maak je cruffins

Hoe maak je cruffins

Cruffins in 3 smaken

Cruffin gevuld met banketbakkersroom

Bereiding

Banketbakkersroom maken

Maak vooraf de banketbakkersroom en laat afkoelen. Dit gaat snel als je de room in een bak koud water zet.

Cruffins bakken

Verwarm de heteluchtoven tot 200C. Rol het croissantdeeg uit. Knijp de diagonale lijnen met je vingers dicht. Nu snijd je het deeg op de rechte snijranden in drie vlakken (zie foto). Bestrooi 1 vlak met de ½ tl kaneel en ½ tl suiker. Besmeer het tweede vlak met de nutella en het derde met 20 gr banketbakkersroom.

Rol de lapjes deeg in de lengte op. Knijp de eindrand dicht. Snijd elk rolletje in de lengte in 2 stukken. Duw je mes van boven naar beneden door het deeg. Niet erdoorheen trekken want dat sluit de laagjes deeg af.

Til het uiteinde van elk half rolletje op en draai er een slakkenhuisje van (ietsje optillen). Zorg dat de snijranden aan de buitenkant zitten.

Vet je muffinvorm in en leg het opgerolde deeg erin. Bestrooi die met banketbakkersroom en nutella met de amandelsnippers. Zet in de oven en bak 20 minuten. Dek na 15 minuten af met aluminiumfolie anders worden ze te donker.

Na het afbakken

Zodra ze uit de oven komen haal je de cruffins uit de vorm. Bestrijk de cruffins met banketbakkersroom met wat abrikozenjam. Die met kaneel bestrijk je met de gesmolten boter en rol je door de suiker met kaneel. Laat alles verder afkoelen op een rooster.

Maak met een appelboor of een klein keukenmes een lang gat in de onderkant. Vul de 2 cruffins met banketbakkersroom eerst met een tl abrikozenjam. Vul daarna alle cruffins met de rest van de banketbakkersroom. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak.

Bestrooi de chocolade cruffins tenslotte met poedersuiker. Enjoy!

Cruffins in 3 smaken

Reacties

 1. Susan says:

  juni 13th, 2021 at 7:17 pm (#)

  Hoe kun je de cruffins het beste bewaren en hoelang zijn ze houdbaar?

 2. Inge van Duijnhoven says:

  juni 14th, 2021 at 11:39 am (#)

  Beste Susan,
  Niet bewaren is mijn advies. Het is eigenlijk net als met een gewoon croissantje, de dag erna zijn ze niet meer zo lekker. Mocht je toch willen bewaren dan lijkt invriezen me de beste optie. Laten ontdooien en even 2 minuten oppeppen in een oven van 160C. Pas daarna vullen met banketbakkersroom. Een andere optie is wat je teveel hebt uitdelen;) Daar maak je iemand heel gelukkig mee.. Succes ermee! Hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond