Geroosterde noten met specerijen
Geroosterde noten met specerijen en honing zijn een heerlijke snack. Lekker uit het handje. Helemaal een feestje samen met koffie-ijs en hazelnoot karamel.
Specerijen
Deze geroosterde noten met specerijen kun je een paar weken bewaren in een goed afgesloten doosje. In het recept gebruikte ik kaneel en kruidnagelpoeder. Deze laatste staat ook bekend onder de naam Tjenkeh. Je vindt de potjes dus vaak in het schap met Oosterse producten. Natuurlijk kun je met geroosterde noten eindeloos variëren… Wat denk je gember, chili, venkel etc etc.
Pecannoten
Wist je dat de pecannotenboom wel tot 50 meter hoog wordt? En dat er in pecannoten veel zink en vitamine B zit? Een gezonde noot dus..
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 15 minuten
100 gr noten (walnoot, pecan, hazelnoot)
¼ tl kaneel
¼ tl kruidnagelpoeder
Snufje zout
1 el honing
1 el suiker
Bereiding
Noten roosteren in de oven
Verwarm de oven voor op 160C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de noten, kaneel, kruidnagel, zout, honing en suiker. Spreid de noten uit over de bakplaat en zorg dat ze los van elkaar liggen. Bak in ca. 10/15 minuten lichtbruin. Blijf in de buurt want het bruinen/karamelliseren kan snel gaan. Laat helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdicht doosje.
(klik op de foto’s voor een vergroting)
Reageer, je e-mail wordt niet getoond