Recepten

Geroosterde groenten uit de oven

Geroosterde groenten uit de oven

Ze staan hier bijna elke week wel op tafel. Geroosterde groenten uit de oven. Makkelijk en super lekker. Vaak combineer ik het met kip uit de oven en geroosterde aardappelen uit de oven maar nu heb ik er ook een ander vegetarisch recept mee gemaakt. De combinatie van deze groenten met goed gekruide couscous en gremolata is echt onweerstaanbaar. Gremolata is een friszure dressing met onder andere peterselie, knoflook en citroen.

Welke groenten in de oven?

Hier gebruik ik verschillende soorten bieten, gekleurde wortels en zoete aardappel. Maar koolrabi (smaakt naar bloemkool als het geroosterd is), pompoen, spruitjes, knolselderij, groene asperges of venkel kan natuurlijk ook.

Alles tegelijk in de oven

Het is maar wat je wilt…. In veel recepten wordt de zoete aardappel later toegevoegd omdat die een andere gaartijd heeft. Zelf vind ik het juist lekker dat de bieten echt wat bite hebben, de wortels al wat zachter zijn en de zoete aardappel bijna smelt in je mond. Wil je dat niet voeg de zoete aardappel dan iets later toe.

Gezond recept

Door het roosteren in plaats van koken blijven vitamines goed bewaard. Je gooit ze niet weg met het kookwater. Nog een reden om vaker je groenten in de oven te roosteren.

Nog een ovengerecht?

Nieuwsgierig geworden naar andere ovenrecepten? Check dan deze:

Zalm uit de oven

Italiaanse kip uit de oven

Ovenschotel met aubergine, kikkererwt en tomaat

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 10 minuten / oventijd 35 minuten

2 el olijfolie

2 el Italiaanse kruiden, gedroogd

8 tot 12 wortels, liefst verschillende kleuren, geschild en in de lengte gehalveerd

2 rode uien, elk in 6 parten

4 rode/gele/chioggia bieten, elk in 6 tot 8 stukjes

1 zoete aardappel, in dikkere plakken (1,5 cm)

Grof gemalen peper en zout

Optioneel: garneer met wat peterselie

Optioneel: 1 recept gremolata

Geroosterde groenten uit de oven

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C hetelucht

Roer in een schaal de olijfolie met de Italiaanse kruiden en flink peper en zout door elkaar. Schep alle groenten erdoor en spreid uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Rooster 35 minuten in het midden van de oven. Leg op een schaal en garneer eventueel met peterselie en/of gremolata.

Ovengroenten in 40 minuten op tafel

Reacties

  1. Gerry says:

    april 3rd, 2023 at 1:52 pm (#)

    Nou … ik ga weer beginnen …. als het lukt tenminste …
    Wel fijne recepten van jou !!!!

    Hoe gaat het met je ?????

  2. Inge van Duijnhoven says:

    april 3rd, 2023 at 2:21 pm (#)

    Hoi Gerry, Het gaat inmiddels echt een stuk beter, gelukkig.. Je zult dan ook weer regelmatig lekkere dingen voorbij zien komen. Veel plezier met koken! Hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond