Gazpacho lekker fris…
Gazpacho, lekker fris op een warme zomerdag…. Gazpacho is van oorsprong een voorgerechtje. Maar als tussendoortje of op een borrelplank is het ook heerlijk. Het is een koude soep van verschillende groenten, meestal met tomaat. Echter groene gazpacho op basis van komkommer kan ook. De soep wordt gemaakt door de groenten te pureren. Gazpacho hoor je lekker fris en bij voorkeur ijskoud te eten. Het is een goede dorstlesser, en stilt de honger.
Meer borrelhapjes…
Een hele borrelplank samenstellen? Dit zijn ook heerlijke hapjes…
of je kunt natuurlijk gaan voor de ultieme
Ingrediënten
Voor ca 500 ml.
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 15 minuten (excl koelen)
225 gram van de lekkerste trostomaten
1 sjalot
1 mini-komkommer, ca. 20 cm. Niet te verwarren met de snack komkommer. Of een halve grote.
1/2 rode paprika
1 teen knoflook, geperst
1 el balsamico siroop
3 el olijfolie + extra om de sneetjes ciabatta te bestrijken
Zout en peper
1/2 ciabatta
Bereiding
Stokbrood roosteren in de oven
Verhit de oven tot 200C. Snijd de ciabatta in dunne plakjes en houd 1 plakje achter voor de gazpacho. Bestrijk de rest met olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster beide zijden lichtbruin, 1x omdraaien. Haal uit de oven en bestrooi licht met grof zeezout. Laat afkoelen.
Gazpacho maken
Snipper de sjalot. Snijd de tomaten en paprika in stukjes. Schil de komkommer en snijd in stukjes.
Doe ui, tomaat, paprika, komkommer, knoflook, peper en zout in de keukenmachine en maal fijn. Breek het sneetje ciabatta in stukjes en voeg toe, samen met de olijfolie en balsamico siroop. Meng kort tot alles fijn gemalen is. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet de gazpacho in de koelkast tot deze ijskoud is. Serveer met de ciabatta.
juni 26th, 2020 at 11:59 am (#)
Heerlijk! Ook lekker met dit weer en tevens een koude soep uit Spanje: Ajo blanco … met druiven, lijkt vreemd, maar is superlekker!
juni 26th, 2020 at 12:04 pm (#)
Jaa… wel van gehoord, ik ga het eens opzoeken 😉