Recepten

Garnalen in krokant jasje

Garnalen in krokant jasje

Garnalen in een krokant jasje met een dipsaus van dragon. De garnalen worden gemaakt met panko, dus het laagje is krokant maar beslist niet vet. Heel makkelijk te maken en lekker als borrelhapje, shared dish of voorgerecht. Dit hapje ga je beslist vaker maken..

Welke garnalen voor dit recept?

Gebruik rauwe garnalen waar het staartje nog aan zit. Het lekkerst zijn wat grotere garnalen. De verhouding garnaal en krokant laagje is dan precies goed.

Dipsaus met dragon

Dit kruid wordt niet veel gebruikt en dat is jammer want dragon heeft een heerlijke smaak en is veelzijdig. Dragon smaakt licht naar anijs en goed gedoseerd is het heerlijk in saus, dressing en soep.

Borrelhapjes maken

Meer maken met garnalen, kaas, kip of vegetarisch? Bekijk mijn pagina met hapjes. Daar vind je vast meer wat je lekker vindt.

…wil je weten waarom ik dit deze garnalen gemaakt heb? Lees dan de blog over mijn full dip bungee in Nieuw Zeeland.

Ingrediënten

Voor ca 25 hapjes

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 20 minuten

Voor de garnalen:

Ca 25 grote(re) garnalen (rauw)

2 eieren, losgeklopt

50 gr bloem

50 gr panko

1 tl kerriepoeder

1 tl mild paprikapoeder

Snuf chilipoeder

½ tl grof zeezout

¼ tl grof gemalen peper

1 liter zonnebloemolie

Voor de dipsaus:

2 el Griekse yoghurt

30 ml mayonaise

Sap van ½ citroen

1 teen knoflook, geperst

1 kleine sjalot, heel fijn gesneden

5 gr platte peterselie, alleen blad, heel fijn gesneden

7 gr dragon, alleen blad, heel fijn gesneden

1 tl kerriepoeder

1 tl mild paprikapoeder

Snuf chili

¼ tl grof gemalen peper

½ tl grof zeezout

 

Garnalen in krokant jasje

Bereiding

Dipsaus maken

Doe alle ingrediënten voor de dipsaus in een schaaltje en meng goed. Zet apart

Krokante garnalen maken

Verwijder als dat nog niet gedaan is het darmkanaal van de garnalen maar laat het staartstuk zitten. Meng de kerrie- en paprikapoeder, chili, zout en peper door de bloem. Doe de bloem, het ei, en de panko in 3 aparte schaaltjes.

Verwarm de zonnebloemolie in een wok of hapjespan. De olie is goed als de olie een beetje bruist als je er een broodkorstje in doet en het broodkorstje in 2 minuten mooi goudbruin is.

Pak de garnaal bij de staart en haal door de bloem, het ei en vervolgens de panko (het staartstuk laat je vrij). Leg direct in de hete zonnebloemolie. Ongeveer 6 a 8 stuks tegelijk. Keer tussentijds om in de pan. Bak de garnalen in ca 3 a 4 minuten mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Leg op een borrelplank of mooie schaal. Serveer warm met de dipsaus.

(klik op foto’s voor vergroting)

Garnalen met dipsaus

Reageer, je e-mail wordt niet getoond