Ganache chocolade & koffie
Ganache is een mengsel van chocolade en room. Het wordt in vloeibare vorm gebruikt als afwerking voor een taart en uitgehard als vulling voor bonbons. In deze ganache zit zowel chocolade als koffie. Maar je kunt ook andere varianten maken, bijvoorbeeld met specerijen.
Zelf ganache maken
Het klinkt ingewikkelder dan het is. Feitelijk is het niet meer dan verwarmen van slagroom en chocolade en boter erdoor roeren. Laten afkoelen en klaar.
Afwerking voor taart
Deze ganache met chocolade & koffie heb ik gebruikt als afwerking voor een taartje met een bavarois van dulce de leche. Een soort karameltaart dus met chocolade en koffie. Deze smaken combineren geweldig met elkaar.
Toetje met ganache
Omdat ik het taartje zo’n succes vond heb ik met het recept ook een dessert gemaakt. Precies dezelfde bavarois van karamel en ganache maar dan in een mooi glaasje. Trust me…. hier maak je goede sier mee. Het is een elegant toetje in een glas wat makkelijk te maken en voor te bereiden is (snel online).
Ingrediënten
1 hoeveelheid ganache is voldoende voor 1 taart of 4 desserts
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 20 minuten incl afkoelen
100 ml slagroom
100 gr pure chocolade (ca 60% cacao), in blokjes
Zakje oplos espresso van 1,8 gr
8 gr koude roomboter
Bereiding
Verhit de slagroom met de koffie maar laat niet koken. Haal de pan van het vuur en roer met een garde de chocolade door de room tot deze gesmolten is (stevig roeren). Voeg de boter toe en roer nogmaals stevig door.
Laat de ganache afkoelen tot deze lauw is maar wel helemaal vloeibaar. Af en toe doorroeren zodat je geen klontjes krijgt. Giet over je taart of toetje.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond