Flatbread gebakken kip & tomaten-koriandersalsa
Dit flatbread gebakken kip & tomaten-koriandersalsa is een lekkere lunch of snelle avondmaaltijd. Je kunt in plaats van flatbread (ofwel platbrood) ook pitabroodjes of een wrap gebruiken. Zin om zelf platbrood te maken? Ik heb er een makkelijk en snel recept voor. Liever minder koolhydraten? Maak dan deze linzen pannenkoeken / wraps. Heel gezond en ook makkelijk te maken.
Wat zijn linzen pannenkoeken / wraps?
Het zijn wraps gemaakt van linzen (of quinoa). Je zou het ook een hartige pannenkoek kunnen noemen. In ieder geval zijn ze gezond en makkelijk te maken. Ik maakte er dit recept met kruidenkaas, paddenstoelen & parmezaan mee.
Meer gezonde lunch recepten
Altijd fijn om naast dit flatbread gebakken kip & tomaten-koriandersalsa wat andere ideeën achter de hand te hebben. Kijk daarom ook eens naar de:
Gezonde tonijnsalade met appel
Bagel met doperwt hummus en gerookte zalm
Boterham pastrami en zoetzure rode kool
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 5 / bereiding 15 minuten
4 kleine flatbreads (bijv AH bij afbakbrood)
(Of 1 recept platbrood of 1 recept wraps / hartige pannenkoeken)
1 el olie of boter
2 kleine kipfilets of kippendijen, in reepjes
½ tl kerriepoeder
40 gr rucola
4 el zure room
Peper en zout
Bereiding
Maak het flatbread klaar volgens de verpakking (of platbrood – wraps/pannenkoeken volgens recept).
Maak de salsa volgens recept.
Verhit de olie en bak de kipreepjes met de kerriepoeder en wat grof gemalen peper en zout in 5 minuten bruin en gaar.
Leg het platbroodje op een bord en besmeer met een lepel zure room. Beleg met de kip en garneer met de rucola en salsa.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond