Fake Pavlova

Fake Pavlova

Fake Pavlova Fake Pavlova

Wat je ziet is het niet. We weten allemaal wel dat de buitenkant soms mooier is dan de werkelijkheid. Dus ik zou hier een mooi verhaal over een perfecte Pavlova op kunnen hangen, met bijpassend recept, maar de werkelijkheid is anders.

Een ingestorte binnenkant

Drie liter eiwit en ongeveer drie kilo suiker heb ik er inmiddels aan gespendeerd om de perfecte Pav te maken. Temperaturen variërend van 90C naar 150C. Baktijden van een uur tot twee uur. Met en zonder maïzena, met een lepel kokend water door het eiwit, deur open en deur dicht. En toch steeds hetzelfde resultaat. Een ingestorte binnenkant.

What you see is what you get

Deze foto heb ik een paar maanden geleden al gemaakt… met ingestorte binnenkant. Omdat ik graag wil dat het klopt wat ik laat zien en dat ‘what you see is what you get’ vond ik dat ik eerst een perfecte meringue, met zachte binnenkant, moest maken voordat ik het recept ging publiceren.

Laat het me weten..

Dus de afgelopen twee weken minstens 10 pogingen gewaagd om een mooie grote, hoge Pavlova te maken, echter zonder resultaat. Ik kan maar tot een conclusie komen. Het ligt aan mijn oven of de luchtvochtigheid is de afgelopen weken te hoog. Voor nu laat ik het erbij.. In de zomer een nieuwe poging. Pavlova is tenslotte niet alleen heerlijk met kerst maar ook met verse aardbeien! Wordt vervolgd..

En, als jij denkt dat je het perfecte recept hebt voor een grote hoge meringue hoor ik het ook graag…!

Reageer, je e-mail wordt niet getoond