DNA testkit

DNA testkit: wangen swabben

Testkit MyHeritage

DNA testkit: wangen swabben. De twee DNA testkits, van MyHeritage en FamilyTree, zijn een paar dagen geleden op mijn deurmat gevallen. Gisteren mijn wangen ‘geswabt’ en de stokjes in een met vloeistof gevuld buisje gedaan. In het zakje met ‘bio hazard material’ gestopt en op de post gedaan. En nu….afwachten geblazen. Tot 4 weken voor MyHeritage en tot 9 weken (!) voor FamilyTree.

Hoe werkt een DNA test? Voor wie nog nooit zo’n testkit heeft gezien hier wat foto’s. Het is net CSI. Je strijkt met een wattenstaafje ongeveer 30 seconden over de binnenkant van je wang, dan komt er wat DNA materiaal op het watje. Dit gaat in een klein buisje met vloeistof. Je breekt het stokje af op de aangegeven plek, draaidop erop en klaar!

Ik heb me al geregistreerd op beide websites dus de resultaten worden op mijn account gezet zodra de test is afgerond. Overigens maken beide organisaties gebruik van hetzelfde DNA testlaboratorium. Als het goed is weten ze niet wie ik ben want beide bedrijven hebben een unieke code gekoppeld aan mijn naam. Waar ik het meest nieuwsgierig naar ben? Of er overeenkomsten in de tests te vinden zijn…

Het topic DNA testkit: wangen swabben wordt vervolgd, even geduld aub…

Het waarom van dit onderzoek gemist? Lees dan mijn blog: DNA zoektocht, bloedgroep B bijzonder? of kijk op mijn website onder projects/DNA om alle verhalen terug te lezen.

Reacties

 1. Stephanie says:

  februari 19th, 2020 at 11:44 am (#)

  Spannend … ben erg benieuwd wat het je oplevert. Als de uitslag maar consequent is :-D.

 2. Inge van Duijnhoven says:

  februari 19th, 2020 at 12:23 pm (#)

  Zou wel wat verschil in kunnen zitten omdat ze andere meetmethoden hebben. De een gaat uit van iedereen die in hun bestand zit met dezelfde DNA kenmerken. Is dus heel er afhankelijk hoeveel mensen er in zitten die dezelfde roots hebben als ik. De andere gaat via de moederlijn. Daar pikken ze preciezer. Ben zo benieuwd!….

 3. Monique Slaats says:

  februari 19th, 2020 at 11:57 am (#)

  Spannend Inge! Ik ben net zo nieuwsgierig als jij hierover!Azië?Of Iets minder ver naar het oosten Zigeuners? We wachten af.
  Groetjes,
  Monique

 4. Inge van Duijnhoven says:

  februari 19th, 2020 at 12:21 pm (#)

  Blijkt het straks gewoon de Nederlandse klei te zijn, en nog steeds een mysterie…! haha, we gaan het zien!

Reageer, je e-mail wordt niet getoond