Cook!

Wrap varkenshaas & groene kruiden

Wrap met varkenshaas en groene kruidensaus

In deze groene kruidensaus zit gember, koriander, rode wijnazijn, jalapeňo en sojasaus. Zomaar wat ingrediënten die van zichzelf al heel veel smaak hebben. Kun je je voorstellen wat er gebeurt als je deze samenvoegt. Dan ontstaat een saus bomvol smaak. Als je dan ook je vlees hier nog een nacht in marineert krijg je een feestje in je mond. Dus deze wrap met varkenshaas en groene kruidensaus is niet zomaar een wrap….

Vlees marineren

Vlees wordt lekker mals als het gemarineerd is. In marinade zit naast een vet element vaak ook een zuur element. Meestal bedoeld om bindweefsel af te breken. In varkenshaas zit weinig tot geen bindweefsel omdat dit stukje vlees weinig beweging heeft gehad. Toch doen de ‘zure’ smaken in deze marinade goed hun werk. De marinade trekt lekker in het vlees en de smaak blijft ook na het bakken goed bewaard.

Meer varkenshaas

Het basisrecept van deze varkenshaas staat al online. Je kunt het dus ook met rijst of noedels eten. Een voorbeeld voor een noedelrecept komt binnenkort online. De saus wordt dan over de noedels geschonken die daarmee de smaken helemaal opnemen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 10 min (+marineren) / kooktijd 25 min.

 

2 el zonnebloemolie

700 gr varkenshaas

4 wraps

Hand fijngesneden ijsbergslag (of rucola)

1 groene paprika, in kleine blokjes

10 gr koriander, grof gesneden

4 lente-ui, in ringen

1 rode ui, in dunne ringen

100 ml Griekse yoghurt (10% vet)

 

Marinade/saus:

3 jalapeňopepers (zijn niet heet)

Sap van 1 citroen

2 el rode wijnazijn

1 el lichte Chinese sojasaus

50 ml zonnebloemolie

2 el honing

½ tl grof zeezout

20 gr peterselie, blad en steel

20 gr koriander, blad en steel

15 gr munt, alleen blad

3 knoflooktenen

Wrap varkenshaas & groene kruiden

Wrap recept voor lunch of avondeten

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Leg de varkenshaas in een schaal en schenk de marinade erover. Dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.

Laat de varkenshaas goed op kamertemperatuur komen (min 45 min uit de koelkast). Verwarm de oven voor op 200C. Verhit een koekenpan met 2 el zonnebloemolie. Dep de varkenshaas droog en bak in 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.

Dek je (ovenbestendige) pan af met aluminiumfolie (of leg de varkenshaas op een bord en dek losjes af met aluminiumfolie) en laat 7 minuten verder garen in de oven. Haal uit de oven, leg op een bord, dek af met de aluminiumfolie, en laat 10 minuten rusten. Snijd daarna in dunne plakken.

Verwarm de overgebleven marinade/saus in een pannetje en laat 2 minuten zachtjes koken. Verwarm je wraps volgens aanwijzing op de verpakking.

Leg in het midden van de wrap de ijsbergslag met daarop de varkenshaas, rode ui, koriander, groene paprika en lente-ui. Schep er wat lepels saus en Griekse yoghurt op. Rol de wrap op en snijd doormidden. Serveer direct.

Gezonde wrap met varkenshaas

Reageer, je e-mail wordt niet getoond