Wrap met hummus rauwkost & salsa
Deze wrap met hummus rauwkost & salsa is heerlijk als lunch, bij een picknick of als gezonde snack. Voor deze vegetarische wraps heb ik hummus met geroosterde wortels gemaakt. Een lekker warme smaak die prima past bij de rauwkost. Om er een pikant en extra smeuïg tintje aan te geven deed ik er ook nog een lepel salsa met tomaat & harissa bij (recept komt vrijdag). Echt de moeite waard om beiden te maken want je kunt ze ook gebruiken bij de borrel. Het recept voor deze wrap ontstond tijdens een wandeling over de krijtrotsen in Engeland. Hoe dat zo kwam lees je in de blog.
Gezonde groenten wraps
De wrap in dit recept is gemaakt met tarwe-maiswraps. Je kunt natuurlijk ook wortel- biet- of paprikawraps gebruiken. Meestal verkrijgbaar in het koelschap van je supermarkt.
Meer ideeën voor de lunch
Platbrood met gekruid gehakt en rode biet
Toast pesto champignons en geitenkaas
Saucijzenbroodje gehakt en zuurkool
Ingrediënten
Voor 2 wraps
Voorbereiding 15 minuten (incl salsa maken, excl hummus maken) / bereiding 5 minuten
2 wraps
1 lente-ui
2 wortels
½ biet (of andere rauwkost)
Handje verse spinazie
Paar takjes koriander
1 recept hummus met geroosterde wortel
Bereiding
Was en snijd de lente-ui in schuine plakjes. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Schil de biet en snijd in dunne reepjes. Snijd de koriander fijn.
Besmeer de wrap met een paar el hummus. Leg daarop wat lente-ui, reepjes wortel en biet. Daarbovenop wat spinazie en koriander. Schep 1 a 2 el salsa op de wrap.
Rol van onder naar boven dicht en snijd doormidden.
Tip: Wil je de wraps meenemen? Vouw dan eerst de zijkanten naar binnen voor je de wrap oprolt en snijd dan in tweeën. Op die manier blijven de ingrediënten beter zitten. Doe de salsa in dit geval bij voorkeur in een apart bakje en gebruik als dip. Dan blijven je groenten stevig en wordt je wrap niet slap van het vocht.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond