Recepten

Vegan curry tomaat & kikkererwt

Vegan curry tomaat & kikkererwten

Super makkelijk en snel klaar. Deze curry tomaat & kikkererwten is vegetarisch en zelfs helemaal vegan. En op basis van tomaat in plaats van kokosmelk. De smaak is kruidig, verwarmend en fris tegelijk door de gebruikte specerijen in combinatie met citroen.

Dit gerecht mag volgens de puristen geen (Indiaase) curry genoemd worden omdat er geen gember in zit. Ik las dat de absolute voorwaarden aan ingrediënten zijn: ui, gember, knoflook, gemalen specerijen, en een royale hoeveelheid saus.  Voel je vrij om gember toe te voegen of met de overige specerijen te experimenteren. Zowel wat samenstelling als hoeveelheden betreft.

In deze curry zijn behalve tomaat en kikkererwten ook aardappelen verwerkt dus je hebt er niet perse rijst bij nodig. Een stuk naanbrood is altijd lekker natuurlijk.

Meer curry’s

Deze curry met linzen is ook vegan en erg lekker.

Ingrediënten

4 personen

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 30 minuten

2 el olijfolie

2 uien

1 teen knoflook, geperst

2 tl kurkumapoeder

2 tl komijnpoeder

2 tl korianderpoeder

2 tl kerriepoeder

400 gram krieltjes (gewassen en ongeschild)

400 gram wortels

2 rode paprika’s

1 blik tomatenblokjes

1 pak gezeefde tomaten

150 ml groentebouillon (evt poeder bio today zonder gist)

1 blik kikkererwten (Ca 400 gr. uitgelekt en afgespoeld)

1 uitgeperste citroen

Peper en zout

Bosje koriander, grof gesneden

Optioneel: wat grof gehakte cashewnoten

Vegan curry tomaat & kikkererwt

 

Bereiding

Snijd de krieltjes doormidden (grote exemplaren in vieren) en snipper de uien. Snijd de paprika’s in stukjes en de geschilde wortelen in dunne plakjes (of ca. 1 cm als je van extra knapperig houdt).

Verhit de olie in een pan en voeg de uien, knoflook en alle specerijen toe. Bak een paar minuten en voeg dan de aardappelen, stukjes paprika en wortels toe en bak 5 minuten.

Voeg de bouillon, zout, peper, tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe. Laat 20 minuten stoven. Spoel de kikkererwten af en voeg samen met de helft van het citroensap toe. Verwarm nog 5 minuten.

Voeg naar smaak nog citroensap, peper en zout toe. Roer de helft van de fijngesneden koriander door de curry en gebruik de rest (en eventueel wat cashewnoten) om te garneren.

 

Vegan curry tomaat & kikkererwt

Reageer, je e-mail wordt niet getoond