Cook!

Stoofschotel aubergine tomaat & feta

Stoofschotel aubergine tomaat & feta

Dit is een verwarmende stoofschotel met aubergine, tomaat & feta, aangevuld met limabonen. Heel snel klaar en lekker met een stuk brood erbij. De aubergine in dit gerecht absorbeert alle lekkere smaken uit de saus.

Vegetarisch maken

Dit stoofpotje kun je ook heel goed vegetarisch maken. Laat dan de chorizo en eventueel de feta uit het recept weg, voeg een tl gerookt paprikapoeder en wat extra bonen toe.

Chorizo als smaakmaker

Het is een fantastische smaakmaker. Een klein stukje droge worst verkruimelen en uitbakken geeft je gerecht echt een boost. Meestal is chorizo te koop als heel worstje. Zelf vind ik het om zo te eten nogal sterk. Een hele worst kopen is dan veel. Je kunt de chorizo echter prima in stukken snijden en invriezen. Dan pak je alleen wat je op dat moment nodig hebt.

Limabonen

Dit zijn heerlijk grote smeuïge bonen. Eventueel kun je ze ook vervangen door cannellinibonen. Beiden in blik en in de supermarkt goed verkrijgbaar.

Meer stoofpotjes

Curry kikkererwt & tomaat

Garnalen tomaat & fenegriek

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 el olie

Stukje chorizo van 3 cm

2 el tomatenpuree

1 tl paprikapoeder

2 rode uien, gesnipperd

1 tl gedroogde oregano

1 tl gedroogde tijm

2 aubergines, in blokjes van 1 a 2 cm

2 rode paprika’s, in stukjes

1 blik limabonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt

2 blikken gepelde tomaten, grof gehakt (400 g)

½ tl grof gemalen peper

1,5 tl grof zeezout

1 tl (rozen)harissa (of een snufje chilipoeder)

4 el zwarte olijven zonder pit

100 gr feta, in kleine blokjes

15 gr bladpeterselie, grof gesneden

Stoofschotel aubergine tomaat & feta

 

 

 

Bereiding

Haal het velletje van de chorizo en snijd de worst zo klein mogelijk (kruimelig).

Verwarm de olie in de pan en voeg de chorizo toe. Bak op niet te hoog vuur een paar minuten tot de chorizo uitgebakken en knapperig is. Voeg dan de uien, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak 3 minuten.

Voeg daarna de aubergine, paprika, tijm en oregano toe en stoof 5 minuten. Doe dan de gepelde tomaten, limabonen, olijven, zout, peper en harissa erbij. Laat 15 minuten zachtjes stoven.

Doe de helft van de peterselie erbij en roer voorzichtig door. Zet het vuur uit en laat een paar minuten staan.

Garneer met peterselie en verkruimel de feta erop. Serveer eventueel met stevig brood.

Stoofschotel aubergine tomaat & feta

Reageer, je e-mail wordt niet getoond