Soep broccoli & courgette
Supergezond en mager is deze soep van broccoli en courgette. De smaak is fluweelzacht en romig doordat de soep helemaal glad gepureerd wordt en door de toevoeging van wat melk. Heerlijk om in de koelkast te hebben staan voor momenten waarop je toe bent aan iets hartigs.
Het recept is voldoende voor 3 liter soep. Giet de soep in 3 bakjes van een liter en zet er twee in de vriezer. Heb je altijd een mooi voorraadje.
Ingrediënten
Voor 3 liter soep
300 ui, grof gesneden
2 courgettes
2 grote of 3 kleine stronkjes broccoli
3 ansjovis (uit pot of blik)
2 tenen knoflook
1,2 L groentebouillon
2 el olie
200 ml melk
15 gr platte peterselie, fijn gesneden, gebruik alleen de blaadjes
Zout en peper
Optioneel:
100 ml slagroom
Peterselieolie (zie recept)
Bereiding
Groenten snijden en stoven
Was en snijd de courgettes eerst overlangs in vieren. Verwijder het hart uit de courgette (daar zit een licht bitter smaakje aan) en snijd in blokjes. Was en snijd de broccoli in roosjes. Ik gebruik de stronkjes niet maar dat kan wel. Schil deze dan wel even voordat je er blokjes van maakt.
Verwarm de olie in de pan. Bak de uien met de knoflook en ansjovis op laag vuur tot de uien zacht zijn. Doe de courgette en broccoli in de pan en stoof 5 minuten op middelhoge temperatuur.
Soep koken en pureren
Voeg 1,2 liter groentebouillon en zout toe (let op: als je zoute bouillonblokjes gebruikt heb je waarschijnlijk geen extra zout nodig). Laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de peterselie toe. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad. Voeg dan 200 ml melk toe en roer goed door. Mocht je de soep te dik vinden voeg dan nog wat bouillon, water of melk toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
Mocht je de soep extra romig willen maken klop dan een beetje ongezoete slagroom lobbig en lepel een schepje op je soep. Ook heerlijk met een scheutje peterselieolie.
Tip: Staafmixer
Reageer, je e-mail wordt niet getoond