Recepten

Salsa tomaat & harissa

Salsa tomaat & harissa

Salsa is een lekkere toevoeging op een borrelplank of bijvoorbeeld bij een boterham met kip. Probeer ook eens een wrap met hummus, rauwkost en salsa. Heerlijk en gezond! Deze salsa met tomaat & harissa is lekker pittig maar niet heet.

Salsa is ook prima geschikt om bruschetta’s mee te maken. Leg er wat feta op en je hebt een heerlijk borrelhapje of klein voorgerechtje.

Welke tomaten je gebruikt hangt ook af van persoonlijke voorkeur. Deze salsa heb ik gemaakt met Tasty tom trostomaten. Die zijn lekker zoet.

Tomaten in de koelkast?

Bewaar je tomaten buiten de koelkast maar op een koele plek. Dan behouden ze hun aroma en lekkere smaak.

Is tomaat groenten of fruit?

Er is eigenlijk geen duidelijk antwoord. Het zit namelijk zo.. De tomaat groeit aan een kruidachtige plant en valt dan onder groenten. Maar omdat de tomaat tegelijkertijd een vrucht is valt het ook onder de vruchtensoorten en dus fruit. Hier in Nederland scharen we de tomaat meestal onder de groenten.

Nog een salsa recept?

Probeer dan dit lekkere borrelhapje: Mango salsa met tomaat en paprika.

Meer recepten met tomaat

De tomaat is een van onze favoriete groenten. Zo super veelzijdig. Ik heb er dan ook veel recepten mee gemaakt. Check bijvoorbeeld deze tomatensoep met baharat, de stoofschotel met aubergine of de pasta met tonijn en tomatensaus.

Ingrediënten

Voor 1 schaaltje

1,5 el olijfolie

3 trostomaten (ca 200 gr)

Kwart van een rode ui, heel fijn gesnipperd

½ teen knoflook, geperst

10 kleine takjes koriander, blad en steel, fijn gesneden

5 kleine takjes platte peterselie, gebruik alleen het blad, fijn gesneden

1 tl (rozen)harissa (of 1/2 voor mildere smaak)

Grof zeezout en peper naar smaak

Salsa tomaat & harissa

Bereiding

Snijd de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Daarna in kleine blokjes snijden.

Meng in een kommetje met alle andere ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

Salsa tomaat & harissa

Reageer, je e-mail wordt niet getoond