Cook!

Salade, niet voor watjes!

Salade niet voor watjes!

Salade niet voor watjes! Deze salade is een echte smaakbom door de olijven, kapperappeltjes en peppadews. Lekker pittig en fris. Niet voor watjes! Lekker met een stevig stuk brood. Dan is het meer dan voldoende als maaltijdsalade.

Kapperappeltjes

Kapperappeltjes of appelkappers zijn niet alleen mooi maar ook erg lekker. Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant. Als ze bevrucht worden ontstaat er een bes en krijg je kapperappeltjes. Deze worden ingelegd in zout en azijn. Je kunt ze toevoegen aan een salade maar ze zijn ook erg lekker op een borrelplank. De steeltjes eet je niet op.

Peppadew

Peppadews zijn kleine ingemaakte rode pepers. Vaak worden ze gevuld met kaas en als borrelhapje gegeten. Voor deze salade gebruik je peppadews zonder kaasvulling. Die zijn in een pot te koop in de supermarkt. Meestal in het schap bij de olijven en kappertjes. Peppadews zijn pittig maar niet zo heet als ‘gewone’ rode pepers.

De ‘Salade niet voor watjes!’ toch iets te pittig voor jou? Probeer dan;

Salade met rijst, olijven & abrikozen

Quinoasalade, kip & tomaat

Ingrediënten

4 personen

40 gr pijnboompitten

60 gr zwarte olijven (taggiasche olijven)

200 gr feta, in kleine blokjes

1 rode ui, in dunne ringen

250 gr cherry trostomaten, gehalveerd

200 gr groene asperges in stukken van 4 cm, of groene aspergepunten heel

60 gr peppadews, enkele in vieren en enkele gehalveerd

16 kapperappeltjes (supermarkt)

Zak gemengde salade (met veel verschillende soorten sla)

60 ml olijfolie

Sap van een halve citroen

1 a 2 tl honing of agavesiroop (naar smaak)

1 tl mosterd

Zout/peper

Salade feta tomaat asperges olijf

Bereiding

Asperges blancheren

Blancheer de asperges ca. 3 minuten in gezouten kokend water. Niet doorkoken, ze moeten beetgaar zijn. Spoel ze af onder koud water om doorgaren tegen te gaan. Zo blijven ze ook mooi groen.

Pijnboompitten roosteren

Rooster in een pan met een tl olie en wat zout de pijnboompitten lichtbruin.

Salade mengen

Meng alle ingrediënten in een grote kom, behalve de feta.

Klop in een kommetje de olijfolie met het sap van de citroen, honing, mosterd en peper en zout en meng voorzichtig door de salade.

Schep de helft op een mooie schaal. Verdeel de helft van de feta over de salade. Schep de andere helft erbovenop en verdeel de laatste helft van de feta over de salade.

Salade asperge olijf feta kappertjes

Reageer, je e-mail wordt niet getoond