Cook!

Red velvet Valentijn taart

Red Velvet Valentijn taart

Dit is een taart voor de liefde! Die maak je voor iemand waar je van houdt…  Verras jij je lief met deze fluweelzachte Red Velvet Valentijn taart? Succes gegarandeerd!

Wil je weten hoe je deze taart moet maken? Lees het recept. Het is makkelijker dan je denkt… Geloof me, je kan het! Zelfs het glad afstrijken van de taart lukt zonder ingewikkelde stappen.

Red Velvet cake komt oorspronkelijk uit Amerika maar is hier inmiddels ook goed bekend. Red Velvet heeft een heel lichtzure smaak door de karnemelk in de cake en de topping van roomkaas ofwel ‘creamcheese’. Althans ik maak deze niet te zoet. De taart bestaat traditioneel uit een meerdere lagen met een vulling van roomkaascrème.

De kleur van de Red Velvet cake ontstond vroeger door het mengen van azijn, karnemelk en cacaopoeder. Tegenwoordig zijn onze producten meer bewerkt en krijgen we de natuurlijke rode kleur alleen nog door het toevoegen van kleurstof. Wil je geen kleurstof gebruiken dan kun je ook experimenteren met bietenpoeder.

Lijkt het je toch allemaal wat te ingewikkeld? Dan kun je altijd nog een paar honderd ballonnen opblazen!

Ingrediënten

Voor de taart:

250 ml karnemelk

250 gr suiker

300 gr bloem

200 gr boter, op kamertemperatuur (+ extra om in te vetten)

15 gr cacaopoeder

3 eieren, op kamertemperatuur

2 a 3 tl rode kleurstof (of meer voor een echt rode taart)

½ tl zout

1 tl vanille-extract

2 tl witte wijnazijn

1,5 tl baking soda (niet te verwarren met bakpoeder)

Voor de roomkaas topping:

300 gr roomkaas, op kamertemperatuur

130 gr poedersuiker

175 gr boter, op kamertemperatuur

1 tl vanille-extract

Ook nodig:

Spatel; heet ook wel glaceermes of paletmes (of gebruik een liniaal)

2 Bakvormen van ca 18 cm

Bakpapier

Red velvet Valentijn taart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C (hete lucht)

De taart

Vet 2 bakvormen in met boter en leg een vel bakpapier op de bodem (teken een rondje met de bakvorm en knip uit).

Mix de boter met de suiker het zout en vanille-extract tot een lichtgeel en romig mengsel. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen. Mix tot het een luchtig mengsel is.

Meng de cacao met de kleurstof en karnemelk in een kommetje (geen klontjes!). Voeg samen met de bloem toe aan het botermengsel en mix tot alles gemengd is.

Voeg als laatste de witte wijnazijn en baking soda toe. Klop kort tot het opgenomen is.

Verdeel het beslag in 4 porties. Schep 2 porties in de bakvormen en bak tegelijk in ca 18 min gaar. Stort op een rooster en laat afkoelen. Herhaal met de overige twee porties beslag.

Als de taarten afgekoeld zijn snijd je de bolle bovenkant eraf. De afgesneden bovenkanten verkruimelen (evt met kleine hakmolen).

De topping

Klop de boter met de poedersuiker romig en luchtig. Voeg daarna de roomkaas en vanille-extract toe. Mix tot een gladde massa.

De afwerking

Leg een laag op een taartschaal en besmeer met een laagje roomkaas crème. Leg de volgende laag erop en herhaal dit voor laag 2 en 3. Als laatste leg je de 4e laag erop en bestrijk de bovenkant met een dunne laag crème. Bestrijk ook de zijkanten met een dunne laag. Zet de taart nu minimaal 30 minuten in de koelkast. De crème wordt dan hard en het zorgt ervoor dat je geen losse kruimels in de buitenste laag van je crème krijgt.

Haal uit de koelkast en bestrijk de zijkanten met een laag crème. Zet er je paletmes of liniaal tegenaan en draai de taartschaal rond. Bestrijk de bovenkant met crème en strijk glad.

Bestrooi de onderkant met de cakekruimels en versier de bovenkant met de hartjes en frambozen.

Enjoy!

Red velvet Valentijn taart

 

Reacties

  1. Stephanie says:

    februari 10th, 2020 at 12:07 pm (#)

    Wat een prachtige taart! Jouw lief boft maar ….

  2. Inge van Duijnhoven says:

    februari 10th, 2020 at 12:30 pm (#)

    We hebben het testexemplaar al op…!

Reageer, je e-mail wordt niet getoond