Cook!

Puree broccoli erwt & munt

Puree broccoli erwt & munt

Puree broccoli erwt & munt. In Engeland is ‘pea puree’ een meer dan traditioneel gerecht wat veel gegeten wordt bij Fish & Chips. Ik combineer deze puree met kabeljauw in een krokant jasje. De friet heb ik achterwege gelaten trouwens en je kunt kiezen of je deze groentepuree met alleen groenten maakt of een paar aardappelen toevoegt. Beide lekker…

Eigenlijk was het me vooral te doen om een lekkere en gezonde(re) variant van Fish & Chips. En dat kwam omdat ik tijdens een vakantie in Engeland op de pier van Brighton, ik weet het daar had ik het niet moeten bestellen’ echt vieze vis voorgeschoteld kreeg. Dus dat moest anders. Ik heb een romige puree gemaakt die goed combineert met wel echt lekkere vis, haha…  Maar maak bij deze puree ook gerust gekruide kippenpoten.

Vegetarische maaltijd

Deze puree is een prima basis voor een vegetarische maaltijd. Ik heb er een recept mee gemaakt dat binnenkort ook online komt.

Waarom broccoli in de puree?

Een puree met alleen maar erwten is zwaar en smaakt naar zetmeel. De toevoeging van broccoli maakt het lichter en aangenaam. In deze puree zitten maar een paar aardappelen. Die zorgen voor snelle verzadiging maar wil je liever wat minder koolhydraten? Laat ze dan gerust weg en doe er wat meer broccoli bij.

Dragon

Een ondergewaardeerd kruid als je het mij vraagt. Dragon smaakt licht naar anijs en past goed bij zowel erwtjes als vis. Gebruik je niet het hele bosje? Haal dan de blaadjes van de takjes en vries ze in voor een volgende keer.

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 kruimige aardappels (ca 300/400 gr) (zie opm bovenaan voor puree zonder aardappels)

2 stronken broccoli (ik gebruik de steel niet)

250 gr fijne erwtjes

15 gr munt, alleen het blad

2 takjes dragon, alleen het blad (of een tl gedroogde dragon, wel uit een vers potje want deze smaak loopt snel terug)

½ tl grof zeezout

Snuf grof gemalen peper

1 el citroensap

2 el roomkaas

100 ml kookzuivel (7%vet)

1 tl mosterd

Vegetarische groentepuree

Bereiding

Groenten koken

Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in gezouten water gaar, giet af en stamp tot puree.

Kook de broccoli en erwtjes beetgaar en spoel af onder koud water (hoeft niet maar dan blijft de kleur mooi groen). Houd een handje erwtjes apart.

Puree maken

Doe de broccoli, erwtjes, munt, dragon, roomkaas, citroensap, kookzuivel, zout, peper en mosterd in een blender of foodprocessor en maal tot een gladde puree. Het geheel is grof dus je zult het een aantal keer om moeten scheppen in de blender (of gebruik de ijsblokjesstand).

Meng met de aardappelpuree (niet in blender) en breng verder op smaak met zout en peper. Warm even door en garneer met de rest van de erwtjes en wat muntblaadjes.

Vegetarische groentepuree

Reageer, je e-mail wordt niet getoond