Busy & lazy

Vegetarisch lunchrecept met pruimen en geitenkaas

Pruimen met geitenkaas & toast

Pruimen met geitenkaas & toast. Heb je wel eens geroosterde pruimen gegeten? Niet…? Meteen doen zou ik zeggen. 10 minuten in de oven en ze zijn heerlijk zacht, zoet en smaakvol. Combineer met geklopte geitenkaas en een lekkere snee brood en jij wordt helemaal gelukkig. Dit recept kost minder tijd dan je denkt en is de moeite meer dan waard. Dit is een gezonde vegetarische lunch, hoewel ik dit zelf ook gerust als avondeten eet als ik geen zin heb om te koken, die je zowel lauwwarm als koud kunt eten. Het recept is makkelijk.

Geklopte geitenkaas

Voor dit recept heb ik geitenkaas gemengd met roomkaas. Je proeft dus wel geitenkaas maar minder sterk van smaak. Dat is lekkerder in combinatie met de pruimen.

Welke pruimen

Het maakt eigenlijk niet uit welke pruimen je gebruikt hoewel ik reine claude niet aanbeveel hiervoor. Maar allerlei soorten gele of rode pruimen zijn prima.

Meer lunch recepten

Bagel met doperwten hummus en zalm

Boterham met pastrami en zoetzure rode kool 

Omelet spinazie, feta & pesto

Saucijzenbroodje met gehakt & zuurkool

Ingrediënten

Voor 4 sneden brood

Voorbereiding 10 min, bereiding 10 min

 

4 pruimen

1,5 el olijfolie + 1 el voor het brood

2 tl balsamicoazijn

½ tl gedroogde tijm

1 tl honing (of meer als je pruimen zuur zijn)

80 gr (smeerbare) geitenkaas zonder korst

80 gr roomkaas

Grof gemalen peper en zout

4 sneden (zuurdesem) brood

Paar basilicumblaadjes

Geroosterde pruimen met balsamico en tijm

Geroosterde pruimen uit de oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, tijm en wat zout en peper door elkaar. Bestrijk de pruimen hiermee en leg ze in een kleine braadslee. Schuif de pruimen in de oven en rooster 10 min. Check tussendoor of ze niet te zacht worden, ze moeten niet uit elkaar vallen.

Besmeer de sneden brood licht met olijfolie en schuif het brood naast de braadslee met pruimen in de oven.

Meng de room- en geitenkaas met een staafmixer (of vork) door elkaar. Voeg eventueel een el water toe om het geheel dunner en smeerbaar te maken.

Haal de pruimen uit de oven en laat even een paar minuten afkoelen. Haal het brood uit de oven als het lichtbruin geroosterd is. Besmeer met de geitenkaas. Leg er 2 helften van de pruim op elke snee en garneer met een lepel sap en wat basilicumblaadjes.

Geroosterde pruimen uit de oven

Reageer, je e-mail wordt niet getoond