Cook!

Pesto in 5 minuten

Pesto in 5 minuten

Eenmaal de smaak van zelfgemaakte pesto geproefd? Dan wil je nooit meer anders. En waarom zou je ook? Deze pesto maak je in 5 minuten.  In de koelkast kun je een potje verse pesto ongeveer een week bewaren. Zorg er dan wel voor dat je er na gebruik een klein laagje olijfolie op giet. Dat gaat het bederf tegen.

Pesto van basilicum

Klassieke pesto wordt gemaakt met parmezaan, pijnboompitten en veel verse basilicum. Maar er zijn meer smaken te bedenken. Wat dacht je van pesto van koriander? Ook heerlijk en veelzijdig.

Pasta pesto

Het bekendste gerecht is misschien wel pasta pesto. Aangevuld met kip, tonijn, rucola, erwtjes, olijven, zongedroogde tomaten, you name it…  De mogelijkheden zijn eindeloos. Toch kun je pesto op meer manieren gebruiken. Smeer eens een laagje pesto op een boterham met kipfilet. Of voeg een lepel pesto toe aan een omelet met spinazie en geitenkaas (morgen online).

Ingrediënten

Voor 1 pot pesto

60 gr basilicum (is ongeveer de hoeveelheid van een plantje), gebruik zowel blad als steel

1 teen knoflook, grof gehakt

30 gr pijnboompitten

40 gr Parmezaanse kaas, grof geraspt

70 ml olijfolie

½ tl grof gemalen zeezout

Grof gemalen peper, naar smaak

Pesto in 5 minuten

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kleine foodprocessor of beker van een staafmixer. Mix en voeg tegelijk in een langzame straal de olijfolie toe. Maal fijn maar zorg dat er een klein beetje structuur in de pesto blijft. Zo maak je de pesto in 5 minuten…

Pesto zelf maken

Reageer, je e-mail wordt niet getoond