Cook!

Ontbijt voor volwassenen

Ontbijt voor volwassenen

Ontbijt voor volwassenen. Een recept kun je het nauwelijks noemen omdat zowel de vijgen als granola al op de website staan. Maar de smaakcombinatie is zo lekker dat ik er toch een apart ‘recept’ van maak.

Alcohol voor ontbijt?

Tja, ik zou het normaal gesproken niet aanbevelen maar hier maak ik een uitzondering. Dit is een ontbijt voor volwassenen omdat de vijgen gemarineerd zijn in wijn en port. Echt voor speciale dagen dus….! Als je een bijzonder ontbijtje maakt neem dan ook lekkere Griekse yoghurt met een vetpercentage van 10%. Dat maakt echt een verschil.

Zelf granola maken

Over granola is al veel geschreven en er zijn ontelbare manieren om het te maken. Waarom ik denk dat die van mij een van de lekkerste is? Omdat er meerdere graansoorten en specerijen als venkelzaad en kaneel in zit. Het kost je maar 15 minuten en de oven doet verder het werk.

Recept gemarineerde vijgen

De siroop die je maakt in dit recept is teveel voor 1 keer. Je kunt de siroop in kleine bakjes gieten en invriezen. Combineer het op een ander moment met vers fruit en yoghurt. Overigens wordt de siroop helemaal ingekookt dus de alcohol is er dan echt wel uit.

Met deze vijgen heb ik een heerlijk toetje gemaakt met tonkabonenijs en wentelteefjes. Een nagerecht wat ook helemaal past bij feestelijke dagen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

 

1/2  recept gemarineerde vijgen

1 recept granola

300 ml Griekse yoghurt (of meer naar smaak)

 

 

 

Ontbijt voor volwassenen

Bereiding

Schep de yoghurt in een mooi schaaltje. Leg er twee vijgen op en schenk wat siroop over de yoghurt. Garneer met 2 el granola.

(klik op foto’s voor vergroting)

Ontbijt voor volwassenen

Reageer, je e-mail wordt niet getoond