Cook!

Mozzarella tomaat & kruidendip

Mozzarella tomaat & kruidendip

Dit hapje met mozzarella tomaat & kruidendip is door de zachte smaak van de mozzarella licht en pittig tegelijk. Het is een mooie aanvulling op een borrelplank. Maak de dressing voor dit kaashapje eventueel een paar uur van tevoren.  Voeg de chilivlokken pas op het laatste moment toe anders wordt het te pittig. Schenk de dressing over de mozzarella op het moment dat je de hapjes op tafel zet.

Mozzarella van buffelmelk

In dit recept gebruik ik bocconcini. Dat is de ‘kers’ variant van mozzarella. Bocconcini betekent ‘mondvol’ in verkleinde vorm. Er zijn inmiddels best wat Nederlandse boeren die buffelmelk leveren en kaasmakers die zowel mozzarella als bocconcini produceren. Omdat buffelmelk wat meer vaste stoffen heeft dan koemelk is het bijzonder geschikt voor het maken van kaas.

Munt, peterselie, koriander en chili geven dit borrelhapje met mozzarella tomaat & kruidendip een kick. Erg lekker op een borrelplank met gedroogde worst en ham.

Zelf tomaatjes roosteren

Het allerlekkerst is zelf je tomaatjes roosteren in de oven. Het is makkelijk en snel klaar. De smaak is niet te vergelijken met kant en klaar potjes. In een schone pot blijven zelf geroosterde tomaten zeker twee maanden goed in de koelkast.

Recepten voor lekkere hapjes

Meer inspiratie nodig? Check deze lekkere hapjes..

Hummus met geroosterde wortel 

Indische gehaktballetjes

Garnalen in een krokant jasje

Muhammara Arabische spread

Ingrediënten

1 bakje bocconcini of grote mozzarella in stukjes

ca 10 semi-gedroogde tomaatjes (koop je een pot kies dan bijv AH = lekker)

1/4 tl gedroogde chilivlokken

1 el munt, fijn gesneden

0,5 el platte peterselie, fijn gesneden, alleen de blaadjes

1 el koriander, fijn gesneden

Drupje honing

1 tl appelazijn (of een andere kruidenazijn of citroensap)

1 el olijfolie

Peper en zout

Borrelhapje met mozzarella

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve de mozzarella en tomaat, in een schaaltje en klop tot een dressing. Steek een prikker in een tomaatje en mozzarella balletje. Leg ze in een schaaltje en giet de de helft van de dressing eroverheen. Doe de rest een een bakje of kannetje. Dien de hapjes meteen op.

Mozzarella tomaat & kruidendip

Reageer, je e-mail wordt niet getoond