Cook!

Mozzarella met kruidendip

Mozzarella met kruidendip

Deze mozzarella met kruidendip is door de zachte smaak van de mozzarella licht en pittig tegelijk. Een mooie aanvulling op een borrelplank. Maak de dressing voor dit kaashapje eventueel een paar uur van tevoren. Schenk deze pas over de mozzarella vlak voordat je de hapjes op tafel zet.

Mozzarella van buffelmelk

In dit recept gebruik ik bocconcini. Ze worden ook wel de ‘kers’ variant van mozzarella genoemd. Bocconcini betekent ‘mondvol’ in verkleinde vorm. Tegenwoordig zijn er ook in Nederland boeren die buffelmelk leveren. En kaasmakers die zowel mozzarella als bocconcini produceren.

Munt, peterselie, koriander en chili geven de mozzarella met kruidendip een kick. Dit hapje doet het goed in combinatie met gedroogde worst, ham en natuurlijk semi-gedroogde cherry tomaatjes.

Ingrediënten

1 bakje bocconcini of grote mozzarella in stukjes

½  tl gedroogde chilivlokken

1 el munt, fijn gesneden

1 el platte peterselie, fijn gesneden, alleen de blaadjes

1 el koriander, fijn gesneden

Drupje honing

1 tl appelazijn (of een andere kruidenazijn of citroensap)

1 el olijfolie

Peper en zout

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve de mozzarella, in een schaaltje en klop tot een dressing. Steek een prikker in de mozzarella balletjes. Leg ze in een schaaltje en giet de dressing eroverheen. Dien de hapjes meteen op.

Mozzarella met kruidendip

Reageer, je e-mail wordt niet getoond