Busy & lazy

Mangomousse een feestelijk toetje

Mangomousse een feestelijk toetje

Het is fris, klein, elegant en een perfect einde voor een etentje. Deze mangomousse maak ik zonder ei en gelatine. Hij is dan ook niet zo ‘stijf’ als gebruikelijk bij een mousse maar voor mij maakt het dat alleen maar lekkerder. De toevoeging van wat griekse yoghurt, sinaasappelsap en limoensap in dit recept zorgt voor een fris nagerecht. Een topping met slagroom en vers fruit maakt van deze deze mangomousse een feestelijk toetje.

Gecondenseerde melk in toetje

Aan dit toetje wordt wat gecondenseerde melk toegevoegd. Daar wordt het steviger en zoeter van. Gecondenseerde melk is perfect om te verwerken in toetjes, taart en ijs. En eigenlijk niet te vervangen door suiker. Je zult overigens wat gecondenseerde melk overhouden. Maak er dan dit heerlijke koffie– of karamelijs mee. In 10 minuten klaar en je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Gecondenseerde melk vind je bij de houdbare melkproducten of in het schap met Oosterse producten in de supermarkt.

Toetje in een glas

Pak je mooiste glaasjes uit de kast en serveer daar dit dessert in. Ziet er heel feestelijk uit. Perfect voor het kerstdiner hoewel het op een mooie zomerse dag ook niet misstaat. Dit is een simpel toetje wat makkelijk te maken is.

Lekkere recepten voor desserts

Heel veel recepten heb ik (nog) niet op de site staan maar ze zijn stuk voor stuk wel de moeite waard om te maken… Probeer eens de chocolademousse ‘zonder gedoe’ of de zelfgemaakte vanillevla met sinaasappelsiroop. 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 20 min / Koelen minimaal 2 uur

Ingrediënten

350 + 50 gr verse mango

60 gr gecondenseerde melk

1 el sinaasappelsap

1 el limoensap

2 el Griekse yoghurt (dikke)

100 + 50 ml slagroom

Poedersuiker

4 bramen of frambozen

4 kleine blaadjes basilicum

Toetje in een glas

Bereiding

Doe 350 gr mango, de gecondenseerde melk, sinaasappelsap en limoensap in een blender en mix tot het geheel helemaal glad is. Schenk in een kom. Spatel de yoghurt er rustig doorheen.

Klop 100 ml slagroom zonder suiker tot deze zachte pieken heeft (dus niet super stijf kloppen). Spatel de slagroom in 3 porties door de mango. Rustig spatelen van buiten naar binnen tot alles gemengd is. Giet in 4 mooie glaasjes en zet in de koelkast.

Toetje garneren

Snijd de rest van de mango in hele kleine blokjes. Klop de rest van de slagroom met wat poedersuiker tot deze stijf is. Garneer de glaasjes vlak voor het serveren met de blokjes mango, slagroom, braam en basilicum.

Mangomousse makkelijk toetje

Reageer, je e-mail wordt niet getoond