Cook!

Makreel uit de oven

Makreel uit de oven

Makreel uit de oven. Fluweelzacht, anders kan ik het niet omschrijven, is deze makreel uit de oven. Een supervis en meer dan easy om klaar te maken. Laat je visboer de makreel vast fileren dan kan hij zo de oven in.

Makreel bederft snel. Koop dus altijd mooie verse vis en maak deze dezelfde dag klaar. Veel mensen weten niet wat ze met makreel moeten doen. En dat is zonde want het heerlijk vette visje vraagt niet veel extra’s. Deze makreel combineert heerlijk met een komkommer venkel salade met dille mosterddressing.

Meer vis recepten…

Weten wat je nog meer met makreel kunt doen? Wat denk je van deze zalige Escabeche

Een ander makkelijk ovengerecht is deze zalm met dille en mosterd.

Ingrediënten

Voor 2 personen

2 x een hele makreel, gefileerd

4 takjes dille

½ rode peper, in fijne reepjes

2 tenen knoflook, in hele dunne plakjes

100 ml olijfolie (dit eet je niet allemaal op, is vooral om de vis fluweelzacht te maken)

Grof zeezout

Makreel uit de oven

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C. Sprenkel wat olie in een ovenschaal en zorg dat de bodem goed bedekt is (anders plakt de vis vast). Leg in de buikholte van de vis de takjes dille, chili, knoflook en wat grof zeezout. Vouw dicht en leg in de ovenschaal. Schenk ruim olijfolie over de vis zodat deze goed bedekt is. Schuif in de voorverwarmde oven en bak 12 minuten.

Deze makreel is heerlijk met de venkel komkommer salade en dille mosterd dressing.

Makreel uit de oven

Reageer, je e-mail wordt niet getoond